ZA NOVE OBJEKTE I ZAPOŠLJAVANJE

Na današnjoj sednici Opštinskog veća u Majdanpeku, pred odbornicima su se našle samo tri tačke dnevnog reda, ali će one već narednih dana opštinskom budžetu doneti prihod od preko 10 miliona dinara, a kroz realizaciju investicija i posao, odnosno radno mesto za 50-tak radnika.

Nacrt rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Majdanpek za potrebe izgradnje  objekta za potrebe turističkih i smeštajnih kapaciteta u skladu sa Planom generalne regulacije naselja Donji Milanovac usvojen je uz informaciju da je licitacijom odlučeno da se zemljište otuđi “MCR Globex” group doo Beograd po ceni od 8.216.350 dinara za izgradnju hotela sa četiri zvezdice i 50 ležajeva. Za licitaciju se prijavilo pet ponuđača, a postignuta cena je daleko veća od početne koja je iznosila 2.616.350 dinara.

Namena građevinskog zemljišta je određena Planom generalne regulacije kao lokacija za izgradnju objekata turizma i ugostiteljstva. Parcela je u zoni Nacionalnog parka i srcu Đerdapa, atraktivna je budući da je na samoj obali Dunava na udaljenosti od 186 kilometra od Beograda i 201 kilometra od aerodroma “Nikola Tesla” i 188 kilometara od niškog aerodrome, a u centru naselja Donji Milanovac, na 100-200 metara od turističkog infocentra, autobuske stanice i pristaništa za međunarodna plovila, te 18 kilometara od arheološkog lokaliteta Lepenski vir.

Kada je reč o Nacrtu rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Majdanpek za potrebe izgradnje objekta stanice za snabdevanje gorivom u skladu sa Izmenom i dopunom plana generalne regulacije naselja Majdanpek, priča je slična. Održana licitacija imala je dva ponuđača, a najbolju cenu od 1.890.510 dinara, za 200 hiljada veću od početne, ponudio je „Mihajlović Export- import“ doo Donja Mutnica, Paraćin, koji ima rok od tri godine za privođenje nameni ovog prostora za objekat stanice za snabdevanje motornih vozila svetlim gorivima i tečnim naftnim gasom u funkciji saobraćaja. Pored ovoga, prihvaćen je Nacrt rešenja o obustavi postupka otuđenja građevinskog zemljišta za potrebe izgradnje objekta za proizvodnju lekovitog bilja na Miroču, jer se uprkos najavama, u predviđenom roku nije oglasio nijedan ponuđač.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *