ZA PET DANA 13 NOVIH SLUČAJEVA POZITIVNIH NA VIRUS KORONA U BORU

Na teritoriji grada Bora, za pet dana zabeleženo je 13 novih pozitivnih slučajeva na korona virus, tako da je trenutno 45 osoba  pozitivno na Covid-19. U međuvremenu se 10 osoba oporavilo.

– Situacija je stabilna, ali jutros smo na sastanku stručno operativnog tima gradskog kriznog štaba odlučili da neće biti dodatnog ublažavanja mera. Apelujem na građane da poštuju mere zaštite, drže distancu, nose maske,  i da vodimo računa o sebi-kazao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor.

On je naglasio da je stanje novoobolelih od korona virusa dobro sa umerenim do srednje težih kliničkih slika.

-Među novoobolelima, imamo tri osobe koje su  retestirane ali su opet pozitivni. Na Grudnom odelenju u bolnici je 14 pacijenata od kojih je njih četvoro  pozitivno na covid-19. Danas je još troje testirano i te rezultate čekamo. Nema zastoja trenutno u dostavi rezultata-dodao je dr Joksimović.

On je istakao da bi komunalna inspekcija trebala da bude rigoroznija u pogledu kontrolisanja poštovanja donetih mera.

-Mišljenja smo da ne treba da se produžava radno vreme kafića  i noćnih klubova, i o tome se jutros razgovaralo na sastanku  stručno operativnog tima gradskog kriznog štaba.Gradovi u okruženju su mnogo rigorozniji  kada govorimo o kažnjavanju.  Činjenica je da je do sada bilo dosta popustljivosti i da se to koristi-kazao je dr Joksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *