ZA SPORT 160 MILIONA DINARA

Grad Bor ove godine ulaže 45 miliona dinara za sufinansiranje razvoja sporta sportskim klubovima, a akcenat u budućem periodu, kako ističe Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora biće na razvoju omladinskog sporta.

-Dosta novca se izdvaja i za rad Sportskog centra što skupa godišnje za sport iz budžeta iznosi oko 160 miliona dinara. Odmaralište „Savača“ je odličan potencijal za razvoj dečijeg i omladinskog sporta. Prošle godine smo uradili projekat za rekonstrukciju tog objekta a ove godine obezbedili deo sredstava rebalansom budžeta, odnosno sedam miliona,  i deo novca smo dobili od Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija, deset miliona dinara,  gde ćemo kroz prvu fazu urediti deo objekta a naredne godine nastaviti uređenje ovog odmarališta. Predviđene su rekonstrukcije soba, gde će svaka imati zaseban toalet. Savača će od naredne godine  biti idealno mesto za razvoj predškolskog , školskog i omladinskog sporta –kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

On je naglasio da se  poslednja promenu pravilnika o sportu odnosila na oblast pravdanja sredstava, odnosno roka do kada je neophodno da se opravdaju budžetska sredstva.

-Definisali smo kao poslednji rok dva meseca za pravdanje sredstava potrošenih u prethodnoj budžetskoj godini. Pre šest meseci smo imali sastanak sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, na kome je Pravilnik o sportu grada Bora pohvaljen kao jedan od najboljih u Srbiji kada je reč o raspodeli javnih sredstava za oblast sporta, jer je sve predviđeno onako kako je  zakonom definisano – dodao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *