ZA ZAPOŠLJAVANJE SEDAM MILIONA DINARA

Na drugoj ovogodišnjoj sednici SO Kladovo uz  jednoglasnu podršku 27 odbornika koliko ih je učestvovalo u skupštinskom zasedanju, usvojen je Lokalni akcioni plan  zapošljavanja za 2019. godinu.  Za tu namenu iz budžeta opštine Kladovo za tekuću godinu opredeljeno je sedam miliona dinara.

Za realizaciju programa Stručna praksa izdvojena su  dva miliona dinara, dok je za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih starijih od 50 godina opredeljeno dodatnih  pet miliona dinara.

Odbornici  lokalnog parlamenta dali su zeleno svetlo predlogu Odluke o  prestanka mandata šestoro  odbornika  iz redova naprednjaka i  odbornice sa liste socijalista. Na sednici su potvrđeni mandati  Josipu Jordačeviću, Bratislavu Nikoliću, Snežani Đurišić-Savović, Nikoli Pičoruševiću, Vesni Čulić, Damiru Brenčiću sa izborne liste „Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo“, kao i odborniku Aleksandru Babuciću sa  izborne liste SPS-JS . Odbornici  su usvojili i predlog Odluke  o formiranju  12 Komisija kao stalnih radnih tela Skupštine opštine Kladovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *