ZAPOŠLJENO NOVIH 15 VATROGASACA SPASIOCA

 Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora obišao je  Vatrogasno spasilačku jedinicu  gde je sa zaposlenima razgovarao o uslovima rada i načinima na koji lokalna samouprava može pružiti pomoć.

– Jedinica je u punom sastavu, vozila su potpuno spremna za brze intervencije. Svojim brzim reagovanjem vatrogasci su uvek tu za nas, da nam pomognu u svakoj situaciji i dobro je da se oprema zanavlja iz godine u godinu-kazao je Milikić.

On je naglasio da je zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Srbije nova oprema stigla u ovu jedinicu kao i da je protekle godine primljeno 15 novih radnika.

-Zaposlilo se 15 novih vatrogasaca spasilaca, od kojih 10 u Boru, što je jako dobro za sve građane. Grad Bor je u 2018/2019 godini dobio sredstva za projekat  prekogranične saradnje, gde ćemo u narednom periodu u iznosu od 800 hiljada evra dobiti jedno vozilo, kao i dodatnu opremu i sve ono što je neophodno da se poboljšaju uslovi rada, kako bi brže reagovali kada je reč o požarima i zaštite imovine ljudi-dodao je Milikić.

On je naglasio da će lokalna samouprava u narednom periodu pružiti pomoć oko opremanja prostorije u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Boru gde će biti otvoren Centar za obaveštavanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *