ZAVRŠEN ROK KAMP ZA DEVOJČICE

Trideset tri devojčice iz cele Srbije učestvovalo je ove godine na trećem po redu Rok kampu za devojčice, koji je ove godine organizovan u Knjaževcu, u Domu učenika srednjih škola.  Nastao je pre tri godine sa idejom da ohrabri devojčice da se bave onim što ih zanima.


-Ideja za rok kamp nastala je kada je deo ekipe iz organizacije FEMIX posetio Švedsku i tamo se upoznao sa njihovim kampovima za devojčice- kaže Katarina Mitić, organizatorka i PR kampa.

Sedam dana trajanja kampa dovoljno je da 33 devojčice iz cele Srbije, uzrasta od 11 do 14 godina, uz podršku mentorki,  nauče osnove, ili usavrše sviranje gitare, bas gitare, klavijatura i bubnjeva. Prvi put, na ovom kampu, one uče i šta je to koncertna produkcija, stvaraju muziku i tekstove za pesme koje će izvesti na završnom koncertu.

Organizatorke Kampa smatrale su da mlade rokerke treba da usvoje i neka jako važna znanja, poput onih o bezbednosti na internetu, ili ljudskim pravima.

-Muzika je kanal, sredstvo da one nauče i druge stvari koje će im značiti u životu. Devojčice su imale priliku da se upoznaju sa ljudskim pravima, da uče o digitalnoj pismenosti i bezbednosti na internetu, o muzičkom novinarstvu- dodaje Katarina Mitić.

Kamp je smešten u Domu učenika srednjih škola, koji je, kako se i očekivalo, sjajan domaćin.

Završni koncert treće generacije Rok kampa za devojčice  održan je u subotu, 20. jula, u 17 časova na Platou ispred Doma kulture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *