DONACIJA OPŠTOJ BOLNICI U BORU

Foto: I.Mitrović

Borski privatni preduzetnik Jakov Adžić uručio je juče Opštoj bolnici Bor donaciju u vidu medicinskih aparata, odnosno aparata za merenje pritiska za potrebe kovid odeljenja, kao i inhalator za dečije odeljenje borske bolnice, saopšteno je iz Gradske uprave Bora.

Ova donacija je samo jedna u nizu koju Jakov u saradnji sa prijateljima i saradnicima realizuje već više od jedne decenije. Ovoga puta, u saradnji sa kolegom Badžom Pisarićem, donirao je najpotrebnije aparate za borsku bolnicu čime su pružili podršku u borbi protiv virusa korona.

„Svi zajedno treba da radimo na nečemu što može doprineti svima. Ne možemo samo očekivati pomoć od grada ili države, kada mnogo nas može učiniti ovo što smo i mi. U dogovoru sa direktorom bolnice utvrdili smo šta je to što je najpotrebnije i obezbedili u najkraćem roku. Zajedno smo jači.“ zaključio je Jakov Adžić pozivajući i druge da se uključe u ovakve akcije.

Vrednost donacije je oko 70 hiljada dinara, a direktor Opšte bolnice Bor dr Goran Joksimović zahvalio se Jakovu na brzoj reakciji i istakao da je ovo samo jedna od brojnih donacija ovog borskog privrednika.

„U uslovima rada sa zaštitnim odelima kakvi su u kovid odeljenjima, ovo je jedini način da se pacijentima izmeri pritisak. Ovi aparati se koriste svakodnevno pri merenju vitalnih funkcija bolesnika što dovoljno govori o značaju ove donacije.“ istakao je dr Goran Joksimović, direktor borske bolnice.

Prilikom uručivanja donacije, gradonačelnik Aleksandar Milikić zahvalio se svim donatorima na humanosti i doprinosu zajedničkoj borbi protiv virusa.

„Da su humani i ljudi dobre volje, Borani pokazuju i u ovim izazovnim vremenima, kao i uvek kada je teško. Pravi primer za to je i naš sugrađanin Adžić koji je bolnici donirao neophodnu opremu u borbi sa kovidom 19.“ rekao je gradonačelnik Milikić.

On je naglasio da je ovo još jedan od načina da ukažemo zahvalnost svim medicinskim radnicima za svoj rad i požrtvovnost u borbi protiv virusa.

„Naši lekari zaslužuju duboko poštovanje i naklonost za sve ono što rade. Veliko im hvala što etički obavljaju svoju lekarsku dužnost i dolaskom na posao žrtvuju sebe da bi svima bilo bolje. Oni su naši heroji.“ istakao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *