RATOPEKIĆ: ODLUKE SU U INTERESU GRAĐANA

Na četvrtoj sednici Opštinskog veća u Kladovu, jednoglasno je usvojen   predlog Odluke o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2018. godinu. Usvojene izmene neće uticati na povećanje prihoda koji ostaju u iznosu od 976,4 miliona dinara, s obzirom da je rebalansom budžeta urađeno prepakivanje unutar postojećih rashoda u iznosu od 30,5 miliona dinara.

-Sredstva će biti preusmerena na zimsko održavanje puteva, za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, za tekuću budžetsku rezervu, za aktivnosti Centra za kultuuru, dok je svim sportskim
klubovima kojima su odobrena sredstva na konkursu za finansiranje ili sufinansiranje programa opredeljeno još po 10 odsto više novca. Namera je da se obezbedi nesmetano funkcionisanje svih korisnika budžeta do kraja kalendarske godine- kazao je Milisav Ratopekić, predsednik opštine Kladovo.

Jednoglasnu podršku većnika  dobili su Izveštaj o radu, program i godišnji plan rada predškolske ustanove “Neven”. Na sednici Veća usvojena je Odluka da se menadžmentu JP “Jedinstvo” lični dohodci umanje za 25, procenata, dok su rukovodećem kadru u JP “Komunalac” primanja umanjena za 15 odsto.

– Te odluke ne odnose se na zaposlene u ta dva javna preduzeća – dodao je Ratopekić.

Posle konstruktivnih diskusija članovi Opštinskog veća odlučili su da vlasnici stambenih kuća na teritoriji opštine Kladovo na ime nadoknade za kanalizaciju  ubuduće plaćaju pet kubika utrošene vode po članu
domaćinstva.Tom odlukom ispravljena je višedecenijska nepravda, istakao je Ratopekić.

Na sednici lokalne Vlade jednoglasno su usvojene ostavke Branka Majkanovića direktora JP “Jedinstvo”, za vršioca dužnosti imenovan je Saša Savić i Veselina Majovića direktora JP “Komunalac”, pa će vršioc dužnosti biti Nikola Dumitrašković koji je ranije obavljao funkciju direktora tog komunalnog preduzeća.

Podršku većnika dobila je i Odluka o imenovanju profesora Bojana Božanovića  za člana Nadzornog odbora Društva posebne namene LED Kladovo DOO Novi Sad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *