ULOVLJENO 43,3 KG SOMOVINE

Majstori ribarenja, alasi na glasu, iskusni i novajlije, našli su se u nedelju na istom zadatku da namame somove ravnomernim udaranjem bućke po površini vode, nateraju ga da izađe iz svog skloništa i “uplovi” im u meredov, odakle su svoj ulov puštali u Dunav, nakon merenja. A nije da nije imalo šta da se izmeri. Čak 43,3 kilograma somovine uhvatilo je 16 posada, od kojih su prvoplasirane tri ekipe ulovile 31,25 kilograma, a ostalih 13 ekipa 12 kilograma ribe. Ovaj način ribolova, slažu se alasi i zaljubljenici u sportski ribolov, zahteva i dosta iskustva, ali i spretnost, strpljenje i naravno upornost i izdržljivost da pobede u duelu sa grabljivicom koja svoj plen vreba iz zasede.

Prošlogodišnji pobednici, braća Zoran i Goran Milivojević iz Tekije, lovci na somove bućkom više od 35 godina, zabeležili su ulov od 12,2 kilograma i osvojili ponovo titulu šampiona “Negotinske bućke”.
Drugo mesto pripalo je dvojcu Vladimiru i Luki Aranđeloviću iz Knjaževca sa 10,35 kilograma, a treće Nenadu Rajiću i Veljku Stanisavljeviću iz Negotina sa 8,7 kilograma somovine.

“Odlično smo prošli sva tri dana i prilično bežali od kiše koja nam je na kraju malo pokvarila dodelu nagrada, ali ne i raspoloženje. Zadovoljni smo kako je sve proteklo, od takmičenja u odbojci na pesku, boćanju, spremanju riblje čorbe i na kraju do bućke koja je opravdala naša očekivanja. Zadovoljni smo odzivom ekipa i već za sledeću godinu pripremamo i nove aktivnosti i nove sadržaje”, kaže Miroslav Lučić Luča, iz Udruženja SUPA, koje drugu godinu zaredom organizuje ovu manifestaciju.

Takimičenje u boćanju izazvalo je veliko interesovanje ekipa koji su rado želeli da se oprobaju u ovoj staroj veštini, koja takođe zahteva strpljenje i istrajnost. Na sportskim terenima koje je prethodnih dana izgradilo Udruženje SUPA na Kusjaku odvijala se prava borba čije će kugle, boće zauzeti što bolji položaj, pa je u ovoj disciplini prvo mesto zauzela ekipa “Teška kategorija”, drugo “Dead Kennedys”, a treće “161819”.
Čak 17 ekipa zavrnulo je rukave i krenulo u pomeranje kulinarskih granica pripremajući na obali najbolji riblji kotlić. Dok se vatra rasplamsavala dodavali su svoje tajne i poznate začine, probali, čistili ribu od kostiju. Najbolji su, ipak, bili iz tima “Nema predaje” koji čine Ivan Karalić i Darko Adamov. Drugo mesto je osvojio tim “Rančeri”, a treće “DDR”.

“Nama je bilo fenomenalno. Ja sam inače sva tri dana bio sa decom na Kusjaku i zaista sam oduševljen i voljom i organizacijom članova SUPE. Što se kotlića tiče bili smo autsajderi i krenuli da se takmičimo sa iskusnim takmičarima. Nismo očekivali ništa ili makar treće mesto, al eto, prvi smo, pa imamo i vetar u leđa da se takmičimo i dalje. A nije da nismo vežbali, imali smo i trening pre takmičenja da vidimo kako ćemo da kuvamo, koje ćemo začine da stavimo, za koji ukus ćemo se odluliti”, kaže Ivan Karalić iz pobedničkog tima.

Takmičenje u odbojci okupilo je mupke i ženske ekipe koje su se međusobno nadmetale. Titulu pobednika osvojila je ekipa “Odbojkaši odbojke”, vicešampionsku “Vorhols”, dok su trećeplasirane
devojke iz OK “Hajduk Veljko”. Sva takmičenja propratili su i brojni znatiželjnici i ljubitelji sporta i ribolova, koji su i kampovali na obali, ali su i rado navijali i bodrili svoje favorite, uživajući u večernjim satima u muzičkim bravurama Danube Deep Mix/DJ Alex Ivanji, majdanpečkog Bada Bing benda i majstora starogradskog melosa, negotinskog KontrAkord acoustic bend.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. “Stavovi izraženi u podržanommedijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *