ALEKSANDRU VUČIĆU POVELJA POČASNOG GRAĐANINA OPŠTINE KLADOVO

Na 12. sednici SO Kladovo odbornici su usvojili odluku o dodeli Povelje počasnog građanina te podunavske opštine Aleksandru Vučiću predsedniku Republike Srbije za kako je obrazloženo ” za izuzetan doprinos i jačanje ugleda i sveukupnog razvoja opštine Kladovo”.

Na svečanoj akademiji povodom 26. aprila Dana opštine Kladovo Povelju zahvalnosti dobiće Udruženje  osoba sa invaliditetom “Nada” iz Kladova , GIZ Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju za doprinos u realizaciji projekta “EU za tebe za kulrurno nasleđe i turizam”,Tue Tortzen predsednik sindikata u Danskom gradu Hilerodu za poslovnu saradnju sa opštinom Kladovo, Dušan Lazović i Miroslav Pavlović obojica iz Kladova za iskazanu solidarnost. Laureati Godišnje nagrade su profesor francuskog jezika i književnosti Marko Gruičić, Stefan Čikanjelović zaposlen u ZC “Kladovo” fudbaler Đerdapa i Branko Bekerević planinar.

Kladovo je oslobođeno 26. aprila 1867. godine jer je tog dana turski izaslanik predao ključeve srednjovekovne tvrđave “Fetislam” artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću. Istoričari ističu značaj datuma koji je kako navode važan u stvaranje moderne Srpske države.

-Odbornici koalicije SNS-SPS podržali su i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama iz oblasti socijalne zaštite, a novina je angažovanje ličnog pratioca deteta , kroz aktivnosti koje se planiraju i realizuju u skladu sa individualnim potrebama deteta u oblasti kretanja, održavanja lične higijene, hranjenja i kominikacije sa drugima. Usluga se može iskoristiti do kraja redovnog školovanja uključujući završetak srednje škole- pojasnio je Dušan Belić ,zamenik načelnika Opštinske uprave Kladovo.

Zeleno svetlo dobio je i Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije u 2022. godini .Kako se čulo na sednici, tokom protekle godine na teritoriji opštine Kladovo nije bilo proglašenih vanrednih situacija, niti dodatnog angažovanja mehanizacije. Na aprilskom zasedanju usvojena su i Rešenja o imenovanju školskih odbora u Srednjoj školi u Kladovu, u osnovnoj muzičkoj školi “Konstantin Babić” i osnovnoj školi “Hajduk Veljko” u Korbovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *