AMBASADOR SEM FABRICI U POSETI KLADOVU I NEGOTINU

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici posetiće 9. i 10. juna 2021. Kladovo i Negotin, gde će obići projekte koje finansira EU kroz program „#EuzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ i sastati se sa predstavnicima lokalne samouprave i pružaocima turističkih usluga.

„Radujem se dvodnevnoj poseti istočnoj Srbiji. Kako se EU i Srbija ponovo otvaraju prema svetu posle Covid 19, važno je promovisati doprinos koji će turizam i kulturno nasleđe dati društvenom i ekonomskom oporavku. Evropska unija je dugogodišnji partner u promociji turizma Srbije i očuvanju njenog jedinstvenog kulturnog nasleđa. Sada sprovodimo program od 16,6 miliona evra, koji finansira EU, i ovo je prilika da se upoznam sa rezultatima ovog projekta, koji uključuje tekuće radove na rekonstrukciji tvrđave Fetislam. Kulturno nasleđe je sjajan motor za promociju turističke privlačnosti regiona, a naš projekat je usmeren na kombinovanje obnove kulturnog nasleđa i podizanje kvaliteta i standarda turističkih usluga, posebno onih koje pružaju mala, često porodična, turistička preduzeća“, rekao je Fabrici pre posete.

Kako je planirano, u sredu će se ambasador Sem Fabrici sastati sa predsednikom opštine Kladovo Sašom Nikolićem, a onda  i obići radove na tvrđavi Fetislam i apartamane „Oaza Luks“ u Kladovu i Vlašku kuću u selu Velika Vrbica. Narednog dana, u četvrtak, ambasador Fabrici će sa predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem obići Rogljevačke Pimnice gde će razgovarati sa  vinarima i predstavnicima “Udruženja mladih za Rajačke pivnice”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *