DR MIODRAG NIKOLIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE SOKOBANJA

Danas je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Sokobanja, na kojoj su verifikovani mandati 25 odbornika. Za predsednika opštinskog parlamenta izabran je Vladan Petković. Funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine obavljaće dr Ivana Filipović, dok će sekretar Skupštine, kao i u prethodnom mandatu, biti Sonja Stefanović.
Za predsednika Opštine Sokobanja jednoglasno je izabran dr Miodrag Nikolić, dok je za zamenika predsednika Opštine reizabran Vladimir Milovanović.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Sokobanja izabrano je i novo Opštinsko veće. U narednom mandatu većnici će biti: prof dr Aleksandar Radivojević, Slaviša Krstić, Snežana Veličković, Dragan Stojanović i dr Ivan Nikodijević.
Vladan Petković, novoizabrani predsednik Skupštine opštine Sokobanja u izjavi za „Timočke“ je rekao da je konstitutivna sednica protekla u najboljem redu a da je ono što organe Skupštine očekuje u narednom periodu intenzivan rad na izmeni nekih odluka, razrešenju starih i postavljanju novih upravnih i izvršnih odbora, izbor saveta, radnih tela i komisija. Prema Petkovićevim rečima, naredna sednica Skupštine će verovatno biti održana za 10 do 15 dana.
Dr Miodrag Nikolić, upravo izabrani predsednik Opštine, najpre se zahvalio svim građanima koji su na prethodnim izborima glasali za Srpsku naprednu stranku, kao i svim odbornicima, jer su mu bez obzira na političku pripadnost, jednoglasno ukazali poverenje. On je istakao da će u narednom periodu prioritet ove vlasti biti populaciona politika, dovođenje novih investitora, uređenje infrastrukture i Banje uopšte, otvaranje novih radnih mesta a sve sa ciljem da što veći broj mladih ostane da živi i radi u Sokobanji.
Predsednik Nikolić je dodao i da će sve do sada započete kapitalne investicije, poput završetka projektne dokumentacije za izlazak na auto-put, izgradnja zaobilaznice, renoviranja i rekonstrukcije Specijalne bolnice na Ozrenu, proces komasacije u okviru koga će biti uređen kej reke Moravice , kao i privatizacija „Lepterije“, biti završene u narednom periodu.
Od 25 odbornika u ovom sazivu lokalnog parlamenta, Srpsku naprednu stranku predstavljaće 19 odbornika, Socijalističku partiju Srbije četvoro a Ujedinjenu seljačku stranku dva odbornika.

One comment on “DR MIODRAG NIKOLIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE SOKOBANJA

  1. Zoran kaže:

    Dobar dan,
    Nadam se da sam na pravom mestu, da upitam predsednika
    Dali nekad seta banjom i parkom. Jer da seta video bi u kakvom je stanju da se nista ne sredjuje, rasveta losa, klupice neofarbane, park u dzombama za decu u parku ostecena sprave. Steta za banju i ljude koji zive ovde inace jz sam iz krusevca i volim da dodjem u as Soko banju ali steta sto vas ne zanima banja vec samo vlast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *