POVREĐENI KINESKI RADNICI, NEMA ŽIVOTNO UGROŽENIH

U nezgodi koja se dogodila jutros oko 11 sati u rudarskom oknu nedaleko od borskog aerodroma,  nekoliko radnika, kineskih državljana je povređeno, ali na svu sreću niko nije životno ugrožen.

-Do nezgode u rudarskom oknu je došlo kada je prilikom spuštanja u okno, tzv. rudarska kibla u kojoj se nalazilo desetoro  naših radnika,  naglo zastala. Usled naglog zastajanja kible koja se koristi za prevoz radnika, došlo je do cimanja i tom prilikom nekoliko radnika je zadobilo povrede. Svih desetoro radnika je kolima hitne pomoći odmah preveženo u borsku bolnicu na opservaciju, i prema rečima lekara, niko od njih nije životno ugrožen. Dvojica radnika, jedan sa zadobijenim povredama pršljenova i drugi sa otvorenim prelomom noge, su prema rečima lekara upućeni na dalje lečenje u ortopedske klinike.Kompanija izražava iskreno žaljenje zbog nezgode koja se dogodila, a koja pokazuje da bez obzira na svu pozornost i sprovedene mere bezbednosti, rudarska delatnost nažalost uvek sa sobom nosi rizik-saopštili su iz kineske kompanije CC-3.

Kako nam je rečeno u borskoj Opštoj bolnici jedan od radnika je upućen na dalje lečenje u Beograd a drugi u Niš, dok su ostali povređeni radnici zadržani u borskoj bolnici. Iz bolnice je potvrđeno da niko nije životno ugrožen.

Detalje nezgode utvrdiće istraga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *