(FOTO) NINA (16) DOPLIVALA PRVA DO ČASNOG KRSTA

Nina Dinić (16) bila je najbrža na trećem Bogojavljenskom plivanju za Časni krst koje je održano na glavnoj plaži na Borskom jezeru.

Nini je ovo prvo plivanje za Časni krst.  Ove godine, u Borskom jezeru je plivalo 22 takmičara, među kojima je Nina bila jedina devojka, a mladići su se poneli kao pravi kavaljeri i na staru su joj dali prednost.

-Momci su me oduševili zato što su imali razumevanja za mene. Voda je bila hladna ali ja sam presrećna što sam uspela da pobedim. Ovo mi je bila želja svake godine, koja je u meni samo rasla, i evo uspela sam prva da doplivam do časnog krsta-kaže Nina.

Ona je pozvala devojčice da se prijave za učešće na narednoj manifestaciji. Nina se bavi plivanjem od sedme godine i učenica je Gimnazije „Bora Stanković“.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

– Danas smo se okupili oko Svetog krsta.  Okupili su se naši mladi momci i devojke, da pokažu snagu i volju, veru  u Boga, veru u crkvu. Želim svima puno zdravlja, sreće, ljubavi i mira, i da se ponovo okupimo na ovom mestu i da ova tradicija nastavi da živi-poručio je Milikić.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *