(FOTO)SERBIA ZIJIN MINING DONIRALA ORMARIĆE ZA VRTIĆ “DEČIJA RADOST”

Kompanija Serbia Zijin Mining donirala je borskom vrtiću “Dečija radost” 38 ormarića za dečije krevetiće i posteljinu, koji su raspoređeni u svim prostorijama u obdaništu. Ova donacija je realizovana u okviru obeležavanja Dečije nedelje i saradnje između Srbija Ziđin Majninga i Udruženja roditelja “Bebironče”. Džou Bin, menažer CSR sektora Srbija Ziđin Majninga je izrazio zadovoljstvo što Srbija Ziđin Majning, može biti “deo dečijeg odrastanja, jer su deca budućnost svake porodice i države”.

-Iskreno se trudimo da sva deca u Boru, među kojima je i više od 1200 mališana koji pohađaju Predškolsku ustanovu za decu “Bambi”, budu uvek srećna i vesela, kao i da uslovi njihovog boravka u školama i u vrtićima budu što bolji, a period njihovog odrastanja što kvalitetniji i lepši. Cilj naše kompanije je da omogućimo bolji standard i uslove života svim Boranima, iz tog razloga posebnu pažnju poklanjamo roditeljima i deci jer porodica je temelj društva. Od samog početka rada, naša kompanija je realizovala brojne projekte podrške, poštujući upravo potrebe lokalnog stanovništva, a naročito roditelja i dece. Uspostavili smo odličnu saradnju sa obrazovnim instucijama, među kojima je i Predškolska ustanova “Bambi” koja je izuzetno važna za odrastanje, vaspitanje i obrazovanje mališana, kao i sa organizacijama i udruženjima među kojima se Udruženje roditelja „Bebironče” izdvaja važnim programima i projektima namenjenim porodicama-kazao je Džou Bin.

On je naglasio da mu je drago jer su u prilici da upravo u toku obeležavanja ovogodišnje Dečije nedelje daju svoj doprinos i da posle opremanja vrtića Boško Buha i kupovine dostavnog vozila za ustanovu Bambi, omoguće da i ovaj vrtić, koji je izgrađen 1982 godine, dobije lepši izgled donacijom sredstava za kupovinu novog nameštaja.

-Naše iskrene želje su da deca budu srećna, zaštićena, da žive u zdravom i sigurnom okruženju u kom mogu da ostvare maksimum svojih potencijala i shodno tome će naša podrška roditeljstvu, vaspitanju i obrazovanju dece, biće nastavljena i u budućem periodu. Tradicionalnim pozdravom rudara SREĆNO, svoj deci želimo srećnu dečiju nedelju-dodao je Bin.

Vrednost donacije je nešto više od milion i 108 hiljade dinara. Rečeno je da su do sada Udruženje roditelja “Bebironče” najpre sa Rakitom a sada i sa Serbia Zijin Mining do sada za grad Bor obezbedili donacije u vrednosti od oko 10 miliona dinara.

-Grad Bor i lokalna samouprava puno vode računa o našim najmlađim sugrađanima i u dečijoj nedelji kompanija Serbia Zijin Mining kao društveno odgovorna kompanija mnogo pomaže svim našim ustanovama, posebno najmlađima i izražavamo zahvalnost na svoj podršci koju pružaju svim našim sugrađanima. Da vode brigu o najmlađima su pokazali i na početku školske godine  kada su donirali rančeve, udžbenike i sve što je potrebno. Zahvaljujem se i Udruženju roditelja “Bebironče” za pomoć najmlađima-rekao je Vukoman Vranić, pomoćnik gradonačelnika grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *