HUMANI ĐACI

Učenici najmlađe negotinske osnovne škole, „Branko Radičević“ u saradnji sa zaposlenima  uključili su se u akciju obeležavanja nedelje humanosti i solidarnosti Crvenog krsta, početkom aprila, postavivši u holu škole police na kojoj svako može da ostavi, a ukoliko mu je neophodno i da odatle uzme potrebnu odeću, obuću, školski pribor, knjige, igračke… Akcija je za kratko vreme oduševila Negotince koji su joj se rado odazvali.

-Tek kada naučimo da brinemo o drugima, znaćemo da cenimo sreću koju imamo zato što neko brine o nama. Svako od nas ima nešto što ne koristi, a što je nekom drugom potrebno. Nadamo se da će Zid ljubaznosti podstaći sve nas da budemo humani i solidarni jer kao što je govorio naš Nobelovac Ivo Andrić, „život nam vraća samo ono što dajemo drugima“ – kaže Dragan Đukić, direktor OŠ „Branko Radičević“, koja je nedavno obeležila svoj 33.rođendan.

Prvi „Zid humanosti“ postavljen je u Iraku, odakle se ovaj običaj raširio širom sveta. U školi „Branko Radičević“ u Negotinu akcija se organizuje prvi put, sa namerom da postane tradicionalna. Na ulazu škole obeležen je prostor, postavljena polica, pa mnogi zainteresovani na ovom mestu ostavljaju pomoć za one kojima je neophodna. Sudeći po odzivu „Zid ljubaznosti“ je pravi pogodak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *