(FOTO) IVICA DAČIĆ: MI SMO ZA SISTEM SOCIJALNE PRAVDE

Socijalistička partija Srbije održala je sinoć u prepunoj sali Doma kulture predizborni skup na kome su prestavljeni kandidati za poslanike za republički parlament i za odbornike u  Skupštini grada Bora.

-Imamo dva noseća, ključna stuba naše politike: prvi je patriotski koji se odnosi na to da se zalažemo za zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa, tako što nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova. Kao ministar spoljnih poslova sam uticao da 18 zemalja povuče priznanje Kosova i sigurno je da će ih biti najmanje još toliko. Mi smo protiv ulaska u NATO i ponosni smo na stvaranje Republike Srpske. Kada je reč o ratu u Ukrajini, podržavamo princip očuvanja i zaštite tertiroijalnog integriteta zemalaja, mi se ne radujemo i ne pozdravljamo, naprotiv osuđujemo što je došlo do rata, ali ovde se najbolje vide dvostruki standardi međunaronde zajednice jer oni koji su bombardovakli našu zemlju sada od nas traže da uvedemo sankcije Rusiji čime bi Srbija radila sama protiv sebe. Drugi deo naše politike je okrenut ka većoj pažnji onima koji žive od svoga rada, radničkim pravima, majkama, izjednačavanjem plata između muškaraca i žena jer one nisu jednake, sa istom školskom spremom i na istom radnom zadatku žene imaju za osam odsto manju platu, kao i uvođenje socijalnih penzija i oni koji ne mogu da steknu uslov za odlazak u penziju u smislu da nemaju dovoljno radnog staža moraju da imaju održiva primanja, i da dobijaju značajan deo penzije jer su to zaslužili-kazao je Ivica Dačić, predsednik SPS i nosilac liste“ Ivica Dačić-Premijer Srbije“

Dačić je naglasio da će se ova politička opcija zalagati i da se seljacima povećaju subvencije, kao i da se obezbedi splatno školovanje i besplatna zdravstvena zaštita.

-Mi smo za sistem socijalne pravde, odnosno jednakih šansi za sve. Građani ne moraju da biraju vreme u kome će se roditi i živeti ali mogu da biraju onoga ko će upravljati državom. Naš je kocept jasan: Aleksandar Vučić za predsednika države i Ivica Dačić za premijera,  to je najbolje za Srbiju i garant političke stabilnosti Srbije. Borićemo se i da n aša lista u boru osvoji što veći broj glasova. Pozivam sve da ne glasaju za mene već za sebe da bih mogao sve ovo da učinim za njih-dodao je Dačić.

Dragan Žikić, predsednik borskih socijalista je nagalsio da program koji ova politička opcija nudi građanima Bora jeste  razvojni program sa investicijama za grad Bor.

 -Zalagaćemo se za izgradnju nove bolnice i njeno opremanje, jer ako je Bor industrijski centar onda građani Bora zaslužuju da imaju mnogo bolje zdravstvo i mnogo bolje uslove lečenja, nastavićemo realizaciju izgradnje druge faze regionalnog vodosistema Bogovina koj obuhvata izgradnju brane i fabriku pijaće vode za potrebe cele Timočke Krajine, radićemo na izgradnji sistema za prečišćavanje fekalnih otpadnih voda, na izgradnji vodovoda u selima Gornjane i Zlote, završićemo vodovod u Metovnici i Bučju, izgradićemo novu toplanu jer su već projekti u fazi izrade, završićemo i izgradnju tzv evropskog vrtića u Novom gradskom centru, izgradićemo fiskulturnu salu za potrebe Ekonomsko-trgovinske i Tehničke škole, u okviru Sportskog centra dogradićemo akva park, izgradićemo kanalizacione mreže u svim selima i završiti izgradnju industrijske zone. Kapija grada nam zvrji prazna a 1/3 ovog objekta je u vlasništvu grada Bora i u tom delu ćemo izgraditi Dom omladine. Tu je i izgradnja puta Bor 2 – Brestovačka banja, i završetak turističkog kompleksa  na Crnom vrhu jer je to kapitalna vrednost za građane Bora. Socijalisti će kada dođu na valst obezbediti besplatne udžbenike  i za učenike od petog do osmog razreda, izgradićemo pešački most kod Tehnoprometa i obezbediti besplatan prevoz za sve građane Bora. Obezbedićemo novu opremu za bolnicu i Dom zdravlja. Radićemo na uređenju gradskih i seoskih grobalja, izdvojićemo veća ulaganja u programe kulture i oživeti manifestacije koje su nekada krasile Bor. Subvencije za razvoj poljoprivrede biće ne manje od 100 miliona  i 70 miliona za  oblast sporta . U saradnji sa kineskom kompanijom Ziđin ćemo raditi na eliminaciji aerozagađenosti –poručio je prisutnima Dragan Žikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *