JAČANJE SPREMNOSTI I KAPACITETA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na press konferenciji u kladovskom hotelu „Đerdap“ predstavljen je projekat „Razvoj interventne infrastrukture i zajedničkih usluga u vanrednim situacijama u prekograničnom području Drobeta Turnu Severin – Kladovo “  koji se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija -Srbija , koji kofinansira Evropska unija ukupne vrednosti  714.288 evra.

Projekat se odnosi na zaštitu životne sredine kroz preventivno i efikasnije delovanje u vanrednim situacijama, a  sprovode ga opština Kladovo, kao partner i Drobeta Turnu Severin kao vodeći partner. Od ukupnog iznosa finansijskih sredstava opštini Kladovo pripada 264.300 evra, a od tog novca nabavljeno je vatrogasno vozilo i druga oprema za angažovanje na terenu pripadnika vatrogasno spasilaöke jedinice, rekao nam je Slađan Bobić saradnik na projektu.

– Pored vatrogasnog vozila kupili smo terensko vozilo „Lada niva“, prikolicu za transport sredstava za rad koja su potrebna tokom delovanja u vanrednim situacijama.  Nabavili smo infracrvene kamere, barijere za zaštitu od poplava, potapajuće pumpe i drugu opremu-pojasnio je Bobić.

On je rekao da je opšti cilj projekta jačanje spremnosti i kapaciteta za intervencije u slučaju budućih vanrednih situacija u dve prekogranične opštine i razvijanje veza između klimatskih promena i rizika.

Projekat “Kladovo po meri građana” sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.” 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *