JANOŠEVIĆ:KRAJEM SLEDEĆE GODINE KREĆE IZGRADNJA NOVE BOLNICE

Milivoje Janošević, povrenik Srspke napredne stranke u Boru izjavio je da je gradu Boru potrebna nova bolnica i podsetio da je o tome ova politička opcija govorila i pre godinu i po dana.

-Predsednik države Aleksandar Vučić je  rekao da će prva nova bolnica u istočnoj Srbiji biti izgrađena u gradu bakra, zato što je potrebna i neophodna svim građanima i jer bi rekonstrukcija postojeće bolnice bila bacanje para u bunar. Mi uveliko radimo na tome da obezbedimo lokaciju, započet je proces eksproprijacije zemljišta i sigurni smo da ćemo do kraja godine rešiti imovinsko pravne odnose i početkom naredne godine krenuti sa izradom projekta za izgradnju nove bolnice. Građani i meštani okolnih sela moraju da znaju da državne instritucije poput bolnice, pravosuđa, itd. ne mogu da budu finansirane iz gradskog budžeta. Priča da grad Bor troši novac na akva park a ne gradi bolnicu nije tačna, jer ne možemo da izdvojimo novac iz budžeta za izgradnju bolnice s obzirom da je to  obaveza države što će biti i realizovano. Naš zadatak je da obezbedimo lokaciju , rešimo imovinsko pravne odnose i uradimo projektnu dokumentaciju. Očekujemo da ćemo sve to završiti u narednih godinu i po dana, a krajem sledeće, eventualno početkom 2025. godine krenuće radovi na izgradnji nove bolnice na lokaciji preko puta Doma zdravlja -objasnio je Janošević.

On je naglasio da Boranima i meštanima okolnih sela nisu potrebni nikakvi referendumi kao ni građanske incijative da bi oni ostvarili svoja prava i da bi se ispunila obećanja SNS.

-Nije potrebno gubiti energiju i skupljati jeftine političke poene na tome da će neko raspisivati referendum jer je preča bolnica od akva parka. Da to je tačno. Ali SNS je priču o novoj bolnici započela pre godinu i po dana.  Mislim da to nije dobar put i način da se neko politički tako profiliše i bude bitan faktor na borskom političko nebu, ali svako ima pravo da se bori politikom kako hoće i ume. SNS nema čega da se stidi. Niko ne može da zanemari 500 miliona dinara koje se troše iz budžeta  na polju asfaltiranja trotoara, ulica, uređenja igrališta, škola. Građani treba da se raspitaju da li se negde ovoliko radi kao u Boru, da li se toliko rizle posle katastrofalnih poplava nasipava na putevima i u prigradskim naseljima. Za zdravstvo smo nabavili veliki broj medicinskih aparata i to ćemo činiti i dalje. Dajemo velika sredstva i za radna mesta lekara i medicinskih sestara u Domu zdravlja. Podsetiću i da smo kupili više sanitetskih vozila za bolnicu i hitnu službu, pomogli roditeljima i posle Beograda, Bor je jedini grad gde đaci dobijaju besplatne udžbenike od prvog do osmog razreda. Ovakva opozicija nikada neće pobediti, jer moraju argumentima da pokažu šta to nije dobro urađeno  -dodao je Janošević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *