JOŠ DVE NAGRADE ZA „KAPETANA DŽONA PIPLFOKSA“

Na međunarodnom festivalu„Lektirići eks JU fest“, održanom od septembra do decembra u Prokuplju, predstava „Kapetan DŽon Piplfoks“, u izvođenju dramske sekcije OŠ „Mitropolit Mihailo“ iz Sokobanje, osvojila je drugo mesto u kategoriji predstava za decu ,u konkurenciji od osam predstava. Predstava je rađena po tekstu Duška Radovića a u režiji Marije Milenković.

-Ono što čini ovaj festival posebnim je činjenica da traje tri meseca. Gostujete, to jest nastupate onda kada vam to odgovara, što je sjajno, jer tog dana pred žirijem i publikom nastupate jedini pa nema žurbe oko nameštanja scene, presvlačenja, šminkanja glumaca i drugih priprema koje iziskuju dosta vremena. Naš plasman je rezultat, pre svega, ogromnog truda i rada, posvećenosti, odricanja. Sama činjenica da smo, u okviru programa kojim smo proslavili Dan škole, uspešno izveli ovu predstavu pet puta u dva dana, govori o tome da su naša deca pravi mali profesionalci koji su sve ozbiljno shvatili i koji daju sve od sebe da zasijaju punim sjajem-kaže Marija Milenković.

Prema odluci stručnog žirija Bogdana Petrović je osvojila nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu za ulogu gusara „Kornjače“.

-U ovoj predstavi glumila sam gusara „Kornjaču“, koji nije baš intiligentan, ali je zato veoma privržen kapetanu DŽonu Piplfoksu i učinio bi sve za njega. U tome da se pronađem u ovoj ulozi pomogla mi je i opuštena atmosfera u kojoj smo vežbali, a za koju je velikim delom zaslužna i nastavnica Marija Milenković. Drago mi je što je trud koji smo uložili u ovu predstavu primećen na ovom takmičenju i što je žiri odlučio da je moja gluma zaslužila ovu nagradu- kaže Bogdana Petrović.

Ovo nije prvi put da predstava „DŽon Piplfoks“ biva nagrađivana, naime na 9. međunarodnoj školskoj sceni Srbije održanoj 7. i 8. juna u Lebanu, sokobanjski osnovci su se vratili sa drugom nagradom za predstavu u celini a Danica Trifić sa nagradom za najbolju mušku ulogu za ulogu Kapetana DŽona Piplfoksa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *