KORISNICI NARODNE KUHINJE UKAZALI NA OČAJNO PRIPREMLJENE OBROKE

Korisnici borske Narodne kuhinje obratili su se danas Živoradu Petroviću, predsedniku opštine Bor, protestvujući zbog lošeg kvaliteta hrane koju dobijaju.

-Ovo je očajno šta mi dobijamo da jedemo. Imam troje dece i treba nam taj obrok. Umesto boranije dobijamo neku vodu, a dešavalo se i da pasulj nije skuvan. Za sedam člana porodice dobijamo tri veknice hleba od po 250 grama, pa da li je to dovoljno da se prehranimo – upitala je Anita Zefiri.

Još jedan od korisnika, Sreta Dinić, predsedniku je poneo jelo koje je danas uzeo u Narodnoj kuhinji kako bi mu  na licu mesta predočio kakva se hrana deli ljudima.

-Dok je i Crveni krst bio uključen oko Narodne kuhinje, hrana je bila mnogo bolja. Dobijalli i zejtin, konzerviranu hranu i obroci su bili  kvalitetniji. Kako je Opština preuzela da sama finansira rad kuhinje, ta hrana koja se priprema i deli korisnicima više nije dostojna čoveka. Nisu krive kuvarice, već treba da se preispita kako se, gde i koliko nabavlja hrana. Dovoljno sam ponižen što kao radno sposoban čovek moram da se sa svojom porodicom hranim u Narodnoj kuhinji – kaže Dinić.

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović naglasio je da se iz budžeta godišnje za rad Narodne kuhije izdvaja 15 miliona dinara kao i da hrana mora da bude kvalitetno pripremljena.

-Ljudi su u pravu i ranije je bilo primedbi i intervenisalo se nekoliko puta. Od ponedeljka jedan član Opštinskog veća svakog dana biće prisutan u Narodnoj kuhinji,  i pre raspodele obroka moraće  prvi da proba hranu. Ukoliko se desi da hrana nije dobra,  direktor Sportskog centra biće dužan da nabavi 450 pljeskavica ili pileće batake ili bilo šta drugo za sve korisnike  Narodne kuhinje i to podeli ljudima. Ukoliko u narednom periodu oni što pripremaju hranu ne čine to na kvalitetan način, biće otpušteni. Angažovaćemo u tom slučaju profesionalne kuvare koji će priprmati obroke za korisnike– kaže Petrović

On je najavio da će u budućem periodu korisnici dobijati obrok i nedeljom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *