KUĆA SA OKUĆNICOM ZA DUŠANA MILOJKOVIĆA

“Najbolje iz Knjaževca” (3)

Nedavno je u Beogradu potpisan trojni ugovor između Ministarstva za brigu o selu, opštine Knjaževac i Dušana Milojkovića koji je među prvima konkurisao za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Iako je konkurs za kupovinu kuća na selu raspisan krajem juna meseca ove godine, samo dva meseca kasnije, opština Knjaževac potpisala je prvi ugovor sa zainteresovanim kandidatom iz Knjaževca.

Kuća sa okućnicom u kojoj će Dušan Milojković započeti novi život nalazi se u selu Jelašnica, na samo desetak kilometara od Knjaževca.

-Osećam se veoma zahvalno, ovo je prilika mladim ljudima da promene svoju sredinu. Kuća na selu omogućava život u prirodi bez stresa koji donosi grad. Volim prirodu i sve što ona može da omogući, zato sam i odabrao život na selu. Planiram da se bavim voćarstvom. Preurediću kuću, spojiću lepo i korisno – rekao je Milojković.

U cilju poboljšanja demografske slike u Knjaževcu, ali i u knjaževačkim selima, kao pomoć Knjaževčanima koji bi zasnovali porodice i nastavili život na selu, opština Knjaževac pruža svu neophodnu podršku mladima, kojima je ovaj Projekat i namenjen. Programom Ministarstva za brigu o selu predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina starosti za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Prema Uredbi koju je donela Vlada Republike Srbije, ove godine izdvojeno je 500 miliona dinara za ove namene, a po jednoj kući dozvoljen je iznos od 1,2 miliona dinara.

Projektni tim nedeljnika „Timočke“

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *