KVAD AVANTURA KROZ SRBIJU

Članovi kluba“ “ Kvad  tim Tirol“ iz Insbruka  u Austriji ni ovog leta nisu propustili priliku da svoje mašine provozaju  kroz kladovski kraj i planinska bespuća  širom Srbije. Na krstarenje koje je trajalo 12 dana ponovo ih je doveo Silvio Srbulović, mladić koji je rođen u Austriji ali, kako nam je kazao,  ne može bez  Srbije i Podvrške, rodnog mesta njegovog  oca, ali ni bez doživljaja tokom vožnje kvada vozila za sve tipove terena.

– Moćne mašine mogu podneti i najizazovnije vremenske uslove i pružaju priliku da se otkriju prirodne lepote krajeva do kojih se stiže blatnjavim ili strmim stazama. Pasionirani vozači kvadova  koji na  četiri točka  jure kroz  bespuća  radoznali su ljudi koji žele da se druže i otkriju lepote dalekih i nepoznatih predela. U Srbiji za to postoje idealni uslovi, bili smo na Staroj planini, družili smo se sa vozačima kvadova iz Knjaževca, stigli smo i do Beograda jer smo prevalili put dug oko 1500 kilometara. Zbog interesovanja Austrijanaca od naredne godine planiramo dolazak u Srbiju dva puta, u maju i u oktobru- govori Silvio Srbulović, član kluba “ Kvad  tim Tirol“ iz Insbruka.

Avanture su nešto što se dugo pamti, ističu vozači kvadova iz Austrije i dodaju da moćne mašine ožive svaki kraj kroz koji članovi tima prolaze, jer je kako kažu za njih Srbija destinacija koja se ne zaboravlja.

– Stalno otkrivamo neki novi šumski put ili zapuštenu stazu i to je naše zadovoljstvo.  „Kvad tim  Tirol“  ima 18 aktivnih vozača. Sa nama u ekipi je ponovo je bila i  Aleksandra Hakl koja  vešto upravlja  kvadom snage 800 kubika i kao svi mi opčinjena je Srbijom- kazao je Mihal Mantl, predsednik kluba “ Kvad  tim Tirol“ iz Insbruka.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *