MILIKIĆ:ZA SVAKO DOMAĆINSTVO PO 15. 000 DINARA

Sva domaćinstva na teritoriji grada Bora dobiće jednokratnu finansijsku podršku u visini od 15. 000 dinara, najavio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora na konferenciji za novinare.

– Jednokratna novčana  pomoć domaćinstvima će ići preko Centra za socijalni rad,njima će građani dostaviti određenu dokumentaciju  i očekujemo da će sredstva biti uplaćena početkom decembra-kazao je Milikić.

On je naglasio da grad podjednako brine o svojim sugrađanima, infrastrukturnim radovima i kapitalnim investicijama.

-Rešavamo istorijsko pitanje, i do 5.oktobra se očekuje završetak radova na puštanju kotlova na gas i u potpunosti smo spremni za  početak grejne sezone.  Kada je reč o toplani, odvajamo 100 miliona dinara da platimo dug za ugalj iz 2008 godine. Za prethodne dve godine smo vratili 1,2 milijarde dinra za električnu energiju što niko nije plaćao a ujedno pravimo i novu toplanu. Građani će imati stabilno grejanje, a od naredne godine kada se izgradi  nova toplana imaćemo i jeftinije grejanje. Neće se menjati cena komunalnih usluga  ove godine,  biće jefitniji energent nego prethodnih decenija i imaćemo mnogo veći stepen iskorišćenja u energiji nego ranije. Rešili smo i vodovode u selima koja nikad nisu imali pijaću vodu-kazao je Milikić.

On je naglasio da se puno pažnje posvećuje vođenju odgovorne socijalne politike grada.

– Prvi u Srbiji smo uveli besplatne udžbenike za đake od prvog do četvrtog razreda a kasnije se pridružila i kompanija Ziđin, i prošle godine su iz budžeta obezbeđena finansijska sredstva za pomoć sugrađanima, kada smo odvojili po 18.000 dinara za svako domaćinstvo koje živi na selima. Ovog puta svako domaćinstvo u gradu i selima dobiće jednokratnu finansijsku pomoć u visini od 15. 000 dinara. Briga o sugrađanima je prioritet, što nas i odvaja od drugih lokalnih samouprava-kazao je Milikić.

On je naglasio da je Bor danas moderan grad. Milikić je najavio i da je rebalansom budžeta izdvojeno 40 miliona dinara za pomoć oboleloj deci.

– Odvojeno je 40 miliona dinara za početak rada Fonda za pomoć bolesnoj deci i i  opredelićemo jednokratne pomoći kroz pakete za socijalno ugrožene sugrađane-dodao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *