MINISTAR LJAJIĆ OTVORIO LETNJU POZORNICU „VRELO”

Multifunkcionalni objekat Letnja pozornica „Vrelo” otvoren je u prisustvu ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, Miodraga Nikolića, predsednika opštine Sokobanja, Vladimira Milovanovića, zamenika predsednika opštine i Ljubinka Milenkovića, direktora Turističke organizacije Sokobanja (TOSB). Zbog aktuelne epidemiološke situacije, nije bilo kulturno-zabavnog programa u čast otvaranja, ni velikog broja gostiju.

Nakon obilaska kompleksa, novinarima se najpre obratio predsednik opštine Sokobanja koji se ovom prilikom zahvalio ministru Ljajiću na poseti. Ministar Ljajić je istakao da veruje da će Letnja pozornica „Vrelo”, inače najveća takve vrste u Srbiji, u narednom periodu upotpuniti turističku ponudu Sokobanje. Ljajić je dodao da se tri godine radilo na realizaciji ovog projekta i to sa mnogo problema formalno-pravne i finansijske prirode, ali da je ovaj objekat dobar primer kako zajednička aktivnost države i lokalne samouprave, zajednička investicija i rad donose dobre rezultate. Ljubinko Milenković, direktor TOSB je istakao da su po okončanju izgradnje pozornice, odmah napravljena dva sjajna ugovora koja zbog pandemije Covida-19 nisu realizovana.

– Sa Beer Festom smo dogovorili održavanje Beer Gardena koji je trebao da se održi od 20. jula do 20. avgusta sa 30 muzičkih događaja svake večeri na obe scene. Sa ‘Sinepleksom’ smo dogovorili i održavanje bioskopskih predstava na velikoj sceni, i nažalost ništa od toga nije realizovano, ali se nadamo da će naredne godine biti održani svi ovi i slični događaji kao i naše tradicionalne manifestacije čime ćemo privući nove ciljne grupe turista – rekao je Milenković.

U izgradnju letnje pozornice „Vrelo” ukupno je uloženo 173 miliona dinara, od toga je resorno ministarstvo uložilo 65,5 miliona dinara, a ostalo lokalna samouprava. Objekat se sastoji od dve scene, velike sa 1.500 mesta za sedenje i male scene sa 600 mesta za sedenje, ukupno sa onim za stajanje ima 3.000 mesta. Objekat je pogodan za održavanje i najkomplikovanijih muzičkih događaja i ostalih performansa i uređen je prema svim važećim evropskim standardima i svakako će doprineti razvoju manifestacionog turizma opštine Sokobanja. U okviru kompleksa nalazi se i ugostiteljski objekat sa baštom, slapovima i malim jezerima, u sredini je vizitorski kompleks.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Sokobanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *