NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI U BORU

Najbolji učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Bora, nagrađeni su novčanim nagradama i lap topovima čime im je lokalna samouprava pružila podršku u daljem školovanju i nagradila ih za dosadašnji trud i rad.

-I ove godine grad  je nastavio dobru tradiciju podrške i ukazivanja pažnje i poštovanja najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, na taj način što smo obezbedili lap topove za najbolje učenike osam osnovnih , četiri srednje škole i učenicu ŠOSO „Vidovdan“. Ovo je samo mali gest i mislim da je potreba da lokalna samouprava pruži podršku  ovim mladim ljudima koji su kroz svoje školovanje pokazali najbolje rezultate u oblasti obrazovanja, kako bi im ukazali da  brinemo o njima i svemu što su do sada uradili i postigli-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

On je naglasio da će 64 učenika, nosioca diploma “Vuk Karadžić” dobiti i novčane nagrade kao I oni koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima.

–   Svi učenici osnovnih i srednjih škola  koji su ostvarili zavidne rezultate na gradskim, međugradskim i republičkim takmičenjima dobiće finansijska sredstva. Zbog  korona virusa  neće biti svečanog okupljanja, ali će im novac biti uplaćen na tekuće račune u skladu sa zakonom i propisima a, takođe,  i njihovi  mentori će biti novčano nagrađeni – dodao je Milikić.

Za kupovinu 13 lap topova za učenike generacije svih osnovnih i srednjih škola iz gradskog budžeta je izdvojeno 600 hiljada dinara. Za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju učenici će dobiti po 5000 dinara, za drugo 4500 i za treće mesto 4000 dinara. Njihovi mentori će dobiti po 4000 dinara. Učenici za osvojeno neko od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima dobijaju po 7000 dinara. Učenici osnovnih škola nosioci diplome “Vuk Karadžić” nagrađuju se novčanom nagradom u iznosu od 5500 dinara i knjigom a srednjoškolci, nosioci iste diplome dobijaju po 6000 dinara i knjigu.

– Treba mnogo odricanja i dosta truda i rada ali uvek se može sve ostvariti  kada neko ima volju i kada hočeon to može i da postigne. Motivišu me ovakve nagrade, jer znam zašto radim nešto i da ću dobiti nagradu za svoj trud i rad. Posle srednje škole bih volela da studiram kriminalistiku i da postanem inspektor-kaže Kristina Đorđević, učenica OŠ “Đura Jakšić” iz Krivelja.

Kristina Milenković, učenica OŠ „Stanoje Miljković“ u Šarbanovcu je istakla da je uz dobru organizaciju moguće zavrpiti sve obaveze na vreme.

– Upisala sam srednju Medicinsku školu u Zaječaru, opšti smer, i planiram posle da upišem fakultet jer bih volela  da budem nutricionista. Bilo je teško da postignem uspeh ali imam podršku mame i ostalih članova pordioce  koji su dosta  uticali na mene da budem što bolja. Motivaciju pronalazim i u školi od drugara i razrednog starešine. Nastavnici su nas razumeli  u svakom trenutku. Važno je da ako se dobro organizujemo ostvarićemo veći uspeh-kaže Milenkovićka.

Grad Bo,  tradicionalno, u okviru svečanosti koje se organizuju povodom 3. Oktobra – Dana grada, nagrađuje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada. Ove godine je to upriličeno u Sali gradske uprave s obzirom da se Dan grada Bora, ove godine obeleži bez gostiju i praznične atmosphere. Iako centralne proslave nije bilo, program svečane akademije povodom obeležavanja Dana grada i njegovog oslobođenja u Drugom svetskom radu prilagođena je trenutnoj epidemiološkoj situaciji i bila je izmeštena na onlajn platforme, putem kojih je bila dostupna svim građanima Bora, saopštili su iz Gradske uprave Bora.

Projekat “U potrazi za obrazovanjem” sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. “Stavovi izneti u podržanom medijskom sadržaju nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *