NARODNA STRANKA BOR: GRAĐANI BORA POSTALI GRAĐANI DRUGOG REDA U SOPSTVENOJ DRŽAVI

Građani Bora su postali građani drugog reda u sopstvenoj državi, saopštio je Gradski odbor Narodne stranke u Boru. U nastavku teksta prenosimo u celosti Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke Bor u celosti:

„Da li je moguće u bilo kojoj državi Evrope, sem Srbije, ući na nečiji posed, prisvojiti ga, srušiti objekte i onda očekivati da se vlasnik te imovine ne pobuni, da kaže, izvolite vaše je, ne morate platiti…
Najčudnije je što se radi o firmi koja je 100% u stranom vlasništvu. Vlast SNS je omogućila toj firmi da ostvari tzv. Javni interes i eksproprijacijom uknjiži privatnu imovinu građana Srbije na svoje ime, često bez isplate po cenama koje propisuje Poreska uprava Republike Srbije. Vlast je postala uslužni servis raznih stranih firmi-„investitora“. Nejasni su motivi državne i lokalne vlasti u Boru za ove postupke.
Zašto se Ustavni sud ne oglasi povodom zakonitosti raznih uredbi i „zakona“ koje je vlast donela? Te firme dovode hiljade svojih radnika a sa druge strane lokalno stanovništvo-starosedeoci moraju u velikom broju otići van zemlje, „trbuhom za kruhom“!
Investitor ostvaruje svoj interes po svaku cenu. Osim stanovnika sela oko Bora (Krivelj, Slatina, Metovnica, Oštrelj i dr.) i životna sredina trpi i verovatno će za koju deceniju ostati pustoš ako se nešto ubrzo ne promeni. Ako se usijane glave ne dozovu pameti i država ne postane uređena!
Žalosno je što ta firma (ZIJIN MINING) u ostvarenju svojih interesa koristi razne metode pritiska na građane borskih sela. Čak vrši i istražne radnje i dopisima plaši vlasnike parcela… Pitanje je ko im pruža pomoć u tim aktivnostima? Da nema i ona batinaše…
Uticaj radova na otvaranju rudnika „Čukaru Peki“ širi se i na imovinu koja nije obuhvaćena planom eksproprijacije.
Nastala klizišta uzrokovala su stvaranje jezerceta na pregrađenom potoku Kusak kod sela Slatina.
Još se pojedinci šale na račun stvorenog jezerceta pominjući pecanje na istom?!
Pre samo tri-četiri godine lokalni vođa SNS u Boru pominjao je da će, nakon „investicija“ u RTB Bor, ljudi pecati u Borskoj reci.
Danas RTB Bor ne postoji jer je prodat a Borska reka je i dalje mrtva reka, bolje reći industrijsko-komunalna kanalizacija!“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *