NOVO SANITETSKO VOZILO ZA DOM ZDRAVLJA

Hitna služba borskog Doma zdravlja dobila je novo sanitetsko vozilo-reanomobil koje je donirao grad Bor. Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora naglasio je da će se u drugoj polovini ove godine ili početkom naredne obezbediti  još jedno vozilo za prevoz pacijenta van Bora.

– Lekari odgovorno rade svoj posao a mi ćemo nastaviti da kroz lokalni plan razvoja zdravstva  investiramo u tehniku i sve drugo što je potrebno da se podigne kapacitet naših zdravstvenih ustanova. Do kraja aprila biće završen  tender za projektovanje nove bolnice . Ovih dana ćemo položiti kamen temeljac za dečije obdanište i na toj istoj lokaciji će se nalaziti i nova gradska bolnica koju očekujemo naredne godine da počnemo da gradimo-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Vesna Radosavljević, direktorica borskog Doma zdravlja naglasila je da je ovo drugo sanitetsko vozilo u poslednje dve godine koje je grad obezbedio za ovu medicinsku ustanovu.

– Ova donacija sanitetskog vozila nama mnogo znači i biće namenjeno za prevoz pacijenta iz Doma zdravlja na pregled.  Ove godine je iz gradskog budžeta za nabavku zdravstvene opreme izdvojeno 39 miliona dinara. Akcenat je na stomatologiji, dobićemo još tri stomatološke stolice i rad će biti mnogo bolji. Takođe, Hitna služba će biti pojačana sa ukupno 12 aparata i reč je o defribilatorima, EKG aparatima,  setovima za porođaj i za reanimaciju-kazala je Radosavljevićeva.

Ona je dodala da se iz gradskog budžeta obezbeđuju sredstva i za zarade četiri lekara, 12 medicinskih sestara, tri vozača i psihologa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *