NOVO VOZILO I OPREMA ZA VATROGASCE U KLADOVU

U okviru realizacije projekta  „Razvoj interventne infrastrukture i zajedničkih usluga u vanrednim situacijama u prekograničnom području Drobeta Turnu Severin – Kladovo “ kroz IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, vatrogasno spasilačkoj jedinici,  Opština Kladovo ustuplia je na korišćenje navalno  vatrogasno vozilo marke IVECO sa protivpožarnim sistemom visokog pritiska. Osim vozila vatrogasci su dobili i prateću opremu čije će korišćenje  doprineti jačanju spremnosti i kapaciteta i efikasnijem delovanju  tokom angažovanja  na terenu pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice.

-Pored vozila, Opština Kladovo je na neodređeno vreme i bez naknade Vatrogasno-spasilačkom odeljenju u Kladovu ustupila na korišćenje dve infracrvene kamere, dva kompleta izolacionih aparata, pet potapajućih pumpi za otpadnu vodu, dve barijere za odbranu od poplava na samonaduvavanje, jedan dizel agregat jačine pet kW i jedan komplet alata za vanredne situacije- pojasnio je Nikola Vuković, pomoćnik predsednika opštine Kladovo.

Vuković je rekao da će  vatrogasci  ustupljeno vozilo i opremu koristiti za obavljanje poslova zaštite od požara, kao i u drugim vanrednim situacijama u cilju zaštite i spasavanja ljudi, imovine ne teritoriji opštine Kladovo.

IPA projekat prekogranične saradnje Rumunija-Srbija  u oblasti zaštite životne sredine  realizovali su  Opština Kladovo, kao partner i Drobeta Turnu Severin kao vodeći partner. Od ukupnog iznosa, opštini Kladovo pripalo je 264.300 evra, dok su  projektne aktivnosti koje je realizovao rumunski grad Drobeta Turnu Severin finansirane  sa 449.988 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *