O SPREMNOSTI I IZVRŠENIM PRIPREMAMA ZA PREDSTOJEĆU ZIMSKU SEZONU

Kompanija Serbia Zijin Mining sprovela je sve neophodne pripreme za nesmetan rad tokom zimske sezone i spremno je dočekala prve snežne padavine. Kao odgovorno preduzeće koje upravlja rudnikom sa 1244 zaposlena, kompanija je jesenje dane iskoristila za nabavku potrebne mehanizacije, kupljeni su agregati i obezbeđena oprema, kako bi se rad u rudniku Čukaru Peki, tokom zime, bezbedno i nesmetano odvijao.

Uz redovnu proveru mehanizacije i kontrole vozila, na vreme je izvršena kupovina i zamena zimskih guma na kamionima i putničkim automobilima, obezbeđeno je 50 tona soli za prve snežne padavine i završena kupovina dodatnih mašina za kamion za čišćenje snega, koji će omogućiti posipanje soli i čišćenje saobraćajnica, a samim tim i nesmetano kretanje putevima na području rudnika Čukaru Peki, koje osim zaposlenih, svakodnevno koristi i lokalno stanovništvo iz okolnih borskih sela. Osim mehanizacije i agregata za održavanje prohodnosti puteva u zimskom periodu, kompanija je nabavila i ručnu mašinu za čišćenje snega i alat, za čišćenje prilaza objektima i pogonima.

Kao društveno odgovorna kompanija, koja strogo vodi računa o bezbednosti i zdravlju svih zaposlenih, Serbia Zijin Mining je na vreme izvršila ovogodišnju nabavku i raspodelu zimske radne uniforme i kupila dodatna grejna tela za prostorije u kojima radnici borave u toku radnog dana. Obezbeđeno je 1500 kompleta zimskih zaštitnih radnih odela i višeslojnih zimskih jakni i 2300 pari zaštitnih radnih cipela. Da bi omogućila da zaposleni radni dan provedu u toplim prostorijama, kompanija je uz postojeće, obezbedila i dodatna grejna tela, kupovinom novih radijatora. Za celokupnu pripremu zimske sezone kompanija je do sada izdvojila 66 miliona dinara, a uz nabavku dodatnih 1500 kompleta radnih uniformi, u toku je i redovna nabavka rizle, koja kada je reč o održavanju puteva, u slučaju hladnih dana i niskih temperatura, osim soli, može biti korišćena i za posipanje saobraćajnica na području rudnika Čukaru Peki.

Usled preduzetih mera i redovnih aktivnosti koje se u cilju bezbednosti i zdravlja radnika u kompaniji u kontinuitetu sprovode, a posebno stručnosti zaposlenih, posedovanja savremenih vozila, nove opreme i dovoljne količine materijala za nesmetan rad u zimskom periodu, verujemo da će broj bezbedno provedenih radnih dana u kompaniji nastaviti da raste, kao i da će Serbia Zijin Mining i tokom zime nastaviti da beleži dobre proizvodne rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *