OBELEŽEN 12.SEPTEMBAR, DAN OPŠTINE MAJDANPEK

Dan opštine Majdanpek, 12.septembar, obeležen je svečanom sednicom Skupštine opštine, na kojoj su najboljima uručene septembarske nagrade, kao najviše priznanje za postignute rezultate i aktivnosti koje zaslužuju javno isticanje, a o rezultatima između dva praznika govorio predsednik Opštine, Dragan Popović.

Ovo zasedanje opštinskog parlamenta počelo je odavanjem pošte žrtvama korone i intoniranjem himne, a nastavljena prigodnim govorom zvaničnika. Nikola Naunović, predsednik SO Majdanpek, pozdravljajući prisutne je podsetio da se “ovaj dan obeležava kao dan sećanja na žrtve narodno-oslobodilačkog rata, na heroje koji su postavili temelje slobode na kojoj se opština razvija” u godini koja je zbog epidemije korona virusa bila teška ne samo za opštinu Majdanpek već ceo svet. Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek je naveo da se zato i Dan opštine obeležava više simbolično. Obavestio je da je odlučeno da se volonteri zbog zalaganja tokom epidemije Covid-19, nagrade sa po 10 hiljada dinara. Inače, epidemija je omela realizaciju i rokove planiranih aktivnosti, ali je u periodu između dva praznika počela rekonstrukcija i dogradnja gradske toplane, odnosno, zamena i ugradnja kotlova na drvnu sečku. Uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije to je najveća investicija u opštini Majdanpek u poslednjih 30 godina, vredna 481 milion dinara. Popović je istakao i renoviranje domova kulture u Vlaolu, Rudnoj glavi, Klokočevcu, izgradnju u Miroču, rekonstrukciju ambulante u Rudnoj Glavi, izgradnju garaža za vatrogasna vozila sa prilazom, zatim, zamenu kotlova u osnovnim školama u Vlaolu i Donjem Milanovcu, opremanje Predškolske ustanove „Marija Munćan“ i više drugih poslova koji su u toku.

Povodom Dana Opštine dodeljene su tradicionalne nagrade „12. septembar“ kompaniji “Serbia Zijin Copper”, za doprinos u zapošljavanju i stvaranju perspektive za mlade ljude, Domu zdravlja „Dr Veroljub Cakić,“ za doprinos u smanjenju negativnih posledica Covid-19, koneskoj kompaniji Tiejuju Enginering & Construction Beograd zbog solidarnosti i humanitarne pomoći u smanjenju negativnih posledica pandemije, kao i Udruženju dijabetičara „Plavi krug“ za angažovanje i zalaganje u borbi protiv ove bolesti.

U ime nagrađenih zahvalio je Li Qiaorong, direktor kompanije Tiejuju Enginering & Construction Beograd i istakao da je to priznanje za sve Kineze koji žive i rade u Majdanpeku, a da će biti podstrek za dalje unapređenje saradnje i gradnju mostova prijateljstva između dva naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *