OGROMNO INTERESOVANJE ZA RAD U RUDNIKU ČUKARU PEKI

U organizaciji borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i uz podršku Grada Bora, u Ustanovi Sportski centar “Bobana Momčilović Veličković” održan je 19. Sajam zapošljavanja. Prema rečima V.D. direktora borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Lidije Načić, ove godine 26 poslodavaca ponudilo je više od 450 radnih mesta.

„U saradnji sa gradom Borom ove godine realizujemo četiri mere. Osim javnih radova i stručne prakse i ovog puta realizujemo mere za zapošljavanje teže zaposlivih kategorija“, rekla je Lidija Načić, koja se zahvalila svim poslodavcima koji su učestvuju na ovogodišnjem sajmu, a koji su ponudili mogućnost da se zaposli 450 nezaposlenih lica.

Otvarajući Sajam zapošljavanja zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević istakao je da je aktivnim merama broj nezaposlenih u gradu bakra danas daleko manji nego ranije.

„Bor je 2013. godine imao 6.700, a 2023. godine 2.300 nezaposlenih lica na evidenciji borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Grad je ove godine izdvojio 59. miliona dinara za programe zapošljavanja, ali je doprinos privatnog sektora u smanjenju nezaposlenosti takođe veliki“, istakao je Janošević.

On je izrazio nadu da će broj nezaposlenih narednih godina biti sve manji.

I ove kao i prethodnih godina najveće interesovanje bilo je za rad u rudarskim kompanijama. Za devet ponuđenih otvorenih radnih pozicija za samo dva sata, koliko je trajao sajam, na štandu kompanije Srbija Ziđin Majning konkurisalo je više od 300 nezaposlenih.

„Kompanija Srbija Ziđin Majning već godinama učestvuje na Sajmu zapošljavanja u Boru. Smatramo da je to idealna prilika za nas da dopremo do  velikog broja zainteresovanih Borana i prikupimo veliki broj radnih biografija i prijava svih zainteresovanih. Tokom prethodnih godina smo uspevali da zaposlimo ljude sa stručnim kvalifikacijama i kompetencijama upravo preko ovog sajma, tako da smo izuzetno zadovoljni i zahvalni filijali Nacionalne službe za zapošljavanje na dosadašnjoj uspešnoj saradnji. Delatnost naše kompanije je takva da se kadrovske potrebe nisu posebno menjale u odnosu na prethodne godine. Potražnja naše kompanije je primarno usmerena ka obrazovnim profilima različitih tehničkih struka. Tražimo rudarske inženjere i tehničare, inženjere i tehničare zaštite na radu, električare, bravare i varioce. Ono što je specifično jeste da ove kalendarske godine imamo raspisan konkurs i za inženjere geodezije. U planu nam je da do kraja ove tekuće godine, zaposlimo oko stotinu lica. Verujemo da će u narednom periodu taj broj biti višestruko premašen i da ćemo na taj način dati veliki doprinos smanjenju nezaposlenosti u Boru i okolini“, rekao je Predrag Filipović, menadžer Službe za ljudske resurse u kompaniji Srbija Ziđin Majning.

On je istakao da su prednosti rada u Srbija Ziđin Majningu brojne, kao što su rad u profesionalnom i stimulativnom okruženju, obuke i mentorstvo za novozaposlene, mogućnost usavršavanja i napredovanja i razni vidovi nagrada, kao i redovna zarada iznad republičkog proseka. Kako je istakao da je ova kompanija usmerena na stvaranje kvalitetnijih i boljih uslova rada i da je prva u Srbiji uvela novi standard SA8000 upravo u cilju kreiranja boljih radnih uslova i zaštite prava radnika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *