OPŠTINA KLADOVO FORMIRALA POSLOVNI SAVET

Na prvoj sednici novoformiranog Poslovnog saveta opštine Kladovo za predsednika je izabran Milenko Lepović, direktor Kladovskog Brodogradilišta „Šipjard“. Za njegovog zamenika imenovan je Živojin Bolbotinović vlasnik Kompanije „Tekijanka. Poslovni savet treba da obezbedi stalni dijalog  između opštine i privatnog sektora, jer je cilj saradnje da se omoguće  bolji uslovi poslovanja  na lokalnom nivou.

–  Poslovni savet biće stalna veza  između privrednika i opštinske vlasti, jer će uticati  na sve važne odluke koje se odnose na poslovanje  na lokalnom nivou. Naše inicijative i ideje poboljšaće poslovni ambijent jer će doprineti unapređenju poslovne klime- obećao
je Milenko Lepović, predsednik Poslovnog saveta.

Kroz delovanje i Programske aktivnosti u saradnji sa privrednicima Poslovni savet će definisati prioritete jer se zalaže za stvaranje izuzetnog poslovnog ambijenta.

 -Zato ima podršku Regionalne privredne komore Zaječar koja će početkom naredne godine u Kladovu u zgradi Opštinske uprave otvoriti prvu Kancelariju za preduzetnike-kazao je Dejan Tošić, direktor Regionalne privredne komore Zaječar.

Glas privrednika mora da se čuje i uvažava u procesu donošenja odluka koje će uticati na ekonomski razvoj  opštine Kladovo. Njihove ideje moraju biti zamajac privrednog razvoja ovog
dela Srbije, naglasio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo i
pojasnio.

-Sastav Poslovnog saveta u kojem su uspešni Kladovski privrednici daje nam garanciju da će njegovo formiranje biti korisno za sve u opštini Kladovo. Siguran sam da će ova incijativa konkretnim merama potvrditi opravdanost saradnje sa privrednim sektorom i uveren sam da ćemo u njenoj realizaciji biti uspešni. Želimo da budemo spona između privrednika i resornih ministarstava, a formiranje Poslovnog saveta je potvrda da smo na dobrom putu- istakao je Saša Nikolić.

Opština Kladovo  jedna je od devet jedinica lokalne samouprave u Srbiji koja je dobila direktnu tehničku podršku u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama  u Srbiji na putu ka EU -Druga faza“ kojeg sprovodi stalna konferncija gradova i opština kako bi se u saradnji sa privredom unapredilo poslovno okruženje. Program se finansira uz podršku Švedske vlade, rečeno je na sastanku održanom u kladovskoj vili „Ruža“.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *