POČELI RADOVI NA PODIZANJU DIMNJAKA ZA KOTAO NA GAS

Gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima obišao je radove na izgradnji i podizanju dimnjaka za novi kotao na gas u JKP “Toplana”. Očekuje se dopremanje dva nova kotla na gas koji će do početka nove grejne sezone biti povezani na sistem daljinskog grejanja.

-Stara toplana više nema budućnost i grad je preduzeo korake kako bi se kotao tri gasifikovao i kako bi se nabavila nova dva gasna kotla za narednu grejnu sezonu. Razmišljali smo i o potencijalnim drugim energentima, gas će biti primarni a kotao tri će raditi i na mazut u slučaju da bude potrebe, i iz sredstava Toplane remontovaćemo i jedan kotao na ugalj. Narednu grejnu sezonu dočekaćemo spremno sa tri energenta- kazao je Igor Janković, v.d. direktor borske Toplane.

Prilikom obilaska, naglašeno je da će korišćenjem gasa kao energenta, građani dobiti kvalitetnije i jeftinije grejanje.

-Oprema je stigla i u naredna dva meseca biće instalirana i puštena u rad. Građani će imati kvalitetnije grejanje i danas imamo najnižu cenu grejanja u Srbiji po kvadratu, očekuju se i korekcije cena u narednom periodu i grejaćemo se na komprimovani gas. U naredne dve godine u Bor stiže i gasovod i imaćemo najeftinije grejanje u Srbiji. Raspisan je i  javni tender za toplanu na novoj lokaciji i do narednog oktobra očekujemo izgradnju nove toplane. Očekuje se da u tom kompleksu obezbedimo uslove i za proizvodnju električne energije ali i mogućnost za postavljanje solarnih panela za proizvodnju toplotne energije – kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *