PRIKAZAN DOKUMENTARNI FILM „POVEZIVANJE TAČKICA“

U Narodnoj biblioteci u Boru nedavno je prikazan  dokumentarni film „Povezivanje tačkica“ koji govori o mentalnom zdravlju mladih.

Dokumentarni film „Povezivanje tačkica“ otvorio je globalnu diskusiju o mentalnom zdravlju mladih, koji su i glavni akteri ovog dokumentarca a kroz priče i poruke mladih sagledavaju se univerzalni psihološki problemi. Projekcija filma je nastavak kampanje „Iz mog ugla“ koju sprovodi UNICEF-a u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“.

-Ovaj današnji događaj prati početak kampanje „Iz mog ugla“ koji je UNICEF pokrenuo u oktobru prošle godine. Kada je kampanja „Iz mog ugla“ krenula lansirana je i platforma za mentalno zdravlje „Sve je OK“, na kojoj mladi mogu besplatno i anonimno da razgovaraju sa psihologom o svakom problemu koji ih muči. U narednom periodu nastojimo da objavimo i dodatne materijale za roditelje, nastavnike i pozivamo sve da posete sajt Sve je OK, i da svi naučimo kako da podržimo tinejdžera–čulo se u Narodnoj biblioteci.

Kroz priče i poruke mladih sagledavaju se univerzalni psihološki problemi. Svoj osvrt na ovu temu dala je i Anne Marie Alves Ćurčić, novinarka koja se bavi zagovaranjem za mentalno zdravlje mladih, a u biblioteci je govorila i mlada osoba Milica Sušić, koja je pričala o svom iskustvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *