PROŠLE GODINE BROJ POVREDA NA RADU SMANJEN ZA 79 ODSTO

Izgradnja četiri ventilaciona okna i servisnog okna za potrebe rudnika „Jama“ u Boru počeće po ispunjenju određenih preduslova i svih pripremnih aktivnosti koji će kasnije omogućiti njihovu nesmetanu gradnju, navode iz kompanije Serbia Zijin Copper.

-Neophodne pripremne radnje između ostalog podrazumevaju postavljanje tornjeva montažnog karaktera koji treba u fazi izgradnje da obezbede utovar otkopanog materijala iz okna  pomoću utovarne opreme (grajfera) u korpe, a zatim se pomoćnim sistemom vitlova taj materijal izvozi na površinu terena. Takođe, oni će služiti i za transport radnika i opreme do kote gde se budu izvodili radovi. Zato je bitno da tornjevi budu dobro proračunate i stabilne konstrukcije, sa dobrom statikom, kako bi obezbedili siguran i bezbedan rad prilikom izgradnje okna kao jako važnog rudarskog objekta i zato se oni postavljaju u pripremnoj fazi za izgradnju. Takođe, napominjemo da sve aktivnosti sprovodimo u okviru odobrenog eksploatacionog polja, koji po svojoj definiciji između ostalog obuhvata i prostor za izgradnju objekata održavanja, kao i drugih objekata-ističu u kompaniji Serbia Zijin Copper.

Da podsetimo, kompanija je, između ostalog naglasila i da  su od početka 2019. godine, pa do kraja 2020. godine uložili približno 650 miliona američkih dolara, od čega je gotovo 75 miliona dolara uloženo u ekologiju i bezbednost na radu., dok ove I naredne godine planiraju d aulože dodatnih 20 miliona dolara u ova područja rada.

Takođe, broj povreda na radu u 2019. godini smanjen je za 55% u odnosu na 2018. godinu, dok je u 2020. godini manji za 79% u odnosu na 2019. godinu, a očekuje se da će u 2021. godini broj povreda na radu bude dodatno smanjen za daljih 30%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *