RASPISANI KONKURSI ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Grad Bor je ove godine za Program podrške za sprovođenje poljorivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada iz lokalnog budžeta izdvojio ukupno 45 miliona dinara. Raspisani su i prvi konkursi i to za subvencionisanje nabavke mašina za ubiranje, odnosno skidanje useva za šta je izdvojeno 4,5 miliona dinara i javni poziv za subvencionisanje veštačkog osemenjavanja goveda za šta je predviđeno četiri miliona dinara.

-Rok za podnošenje prijava počinje 4.jula i one se podnose na pisarnici Gradske uprave. Ove godine, za razliku od prethodnih godina uz saglasnost Ministartsva poljoptrivrede uveli smo sistem bodovanja podnetih prijava na osnovu kojih će se odobravati subvencije. Prednost će imati poljoprivredni proizvođači koji su mlađi od 40 godina, prijavljeni na poljoprivredno osiguranje i imaju manje posede. Kao i svake godine, mi smo u saradnji sa našim poljoprivrednim proizvođačima napravili program podrške i subvencije prilagodili njihovim potrebama. Više od 1500 poljoprivrednih proizvođača je do sada koristilo neke vidove pomoći poljoprivrednog fonda. Nastavićemo da poboljšavamo uslove za bavljenje poljoprivredom kao jednom od veoma važnih grana za razvoj seoskih sredina-kazao je Nenad Kračunović, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu.

U okviru konkursa za subvencionisanje nabavke mašina za ubiranje, odnosno skidanje useva, maksimalan iznos za koji mogu konkurisati poljoprivrednici , po jednom korisniku je 90.000 dinara, odnosno maksimalno 60 posto od vrednosti investicije. Kada je reč o javnom pozivu za subvencionisanje veštačkog osemenjavanje goveda maksimalno po jednom osemenjavanju je 2500 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *