SARADNJOM NADLEŽNIH INSTITUCIJA SPAŠENA ŽENA KOJA JE LUTALA GRADSKIM ULICAMA

Foto: Facebook

Pravovremenim reagovanjem institucija na lokalnom nivou, žena stara 68 godina, koja je nekoliko dana lutala gradom i spavala na klupi u centru Bora, zbrinuta je i smeštena na sigurnom.  Nju je uočio Boranin Saša Smiljković.

-Video sam ženu kako spava na klupi u parku, i prvo sam tu vest podelio na društvenim mrežama jer sam smatrao da neko možda traži baku. Nakon toga me je pozvala direktorica Centra za socijalni rad koja je profesionalno odradila svoj posao, pozvao sam i policiju i zajedno smo krenuli da je tražimo. Brzo smo pronašli ženu koja je sada zbrinuta i na sigurnom je -kaže  Saša Smiljković koji radi u internističkoj i kardiološkoj ordinaciji „Kardio medik JM Bor“. Momci iz ove ordinacije se bave i humanitarnim radom, imaju vatrogasnu jedinicu, ambulantu i sanitetski prevoz . Ovo inače nije prvi put da momci iz ove ordinacije pomažu izgubljenim i nemoćnim osobama.

Jelena Ristić, v.d. direktora borskog Centra za socijalni rad, je hitro reagovala, odmah nakon što je videla objavu na društvenoj mreži, i odmah krenula da pomogne ženi. Ona je ovim primerom pokazala kako treba da reaguju nadležne insitutcije u sličnim situacijama.

-Pronašli smo je na klupi u parku kod opštine. Žena je bila svesna, komunicirala je sve vreme. Objasnila sam joj da moramo da odemo kod lekara kako bi se utvrdilo da slučajno nije povređena i žena je odmah krenula sa nama. Smeštena je u Opštoj bolnici, i mi ćemo nastaviti da radimo sve ono što je u našoj nadležnosti kako bi žena dobila sve neophodne uslove i bila zaštićena-kaže Jelena Ristić.

Ana Golubović Spasojević, direktorica borske Opšte bolnice je potvrdila da je žena u stabilnom stanju.
-Žena je u dobrom stanju i zdravstveno nije ugrožena-kazala je Spasojevićeva.

Trenutno se utvrdđuje da li žena ima nekog od srodnika jer su joj muž i sin preminuli, kako bi se utvrdili dalji postupci oko toga gde će biti smeštena. Reč je o rođenoj Boranki koja je imala prebivašte u Boru i kako je ispričala došla je da uzme potvrdu za penziju u pošti. Kazala je i da kod sebe nema ličnu kartu. Iz Centra za socijalni rad u Boru naglašavaju da će nastaviti da, preduzimanjem mera iz svoje nadležnosti u oblasti socijalne zaštite i društvene brige o porodici, blagovremeno i što efikasnije pružati pomoć svim sugrađanima kojima je ona neophodna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *