SOKOBANJA SARAĐUJE SA BUGARSKOM

Predstavnivnici lokalne samouprave, boravili su u Saparevoj banji u Bugarskoj na poziv Saša Ivanova, predsednika ove opštine, gde su prisustvovali svečanoj ceremoniji početku radova, „Prvoj kopki“, na izgradnji parka, u okviru projekta, koji Sokobanja i pomenuta banja u Bugarskoj realizuju prekograničnom saradnjom Srbije i Bugarske. Projekat, čija je ukupna vrednost 500 000 evra, nosi naziv „Baleonloški i zdravstveni turizam“ . Opština Sokobanja će 250.000 evra, iz ovog projekta iskoristiti za rekonstrukciju parka na „Banjici“.

Rekonstrukcijom Banjičkog parka će biti uređen parkovski prostor kroz zamenu pešačkih staza, uređenjem zelenih površina a biće postavljena i Tartan staza za pešačenje i trčanje. Takođe, biće zamenjene oštećene sprave za vežbanje koje se nalaze u ovom parku, saznajemo od Vladimira Milovanovića, zamenika predsednika opštine Sokobanja.

S obzirom da je  predhodnih godina bilo problema sa izlivanjem kanalizacije u jednom delu parka u toku je rekonstrukcija kanalizacione mreže na tom potezu i odmah nakon završetka tih radova krenuće se sa realizacijom projekta.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Sokobanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *