STRUČNA PRAKSA ZA 10 KLADOVLJANA

U okviru realizacije programa Stručna praksa, koji se iz budžeta opštine Kladovo finansira sa dva miliona 16.000 dinara lokalna samouprava i NSZ potisali su Ugovor sa šest poslodavaca kod koijh će se desetoro  mladih Kladovljana,  osmoro sa  visokom i dvoje sa srednjom stručnom spremom, osposobljavati za samostalan rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa.

– Reč je o programu koji je usmeren na lica sa  evidencije Nacionalne službe, bez  radnog iskustva u struci ili na ona koja nemaju radnog iskustva u svojstvu pripravnika i važna je za mlade ljude bez posla. Stručna praksa jedna je od mera aktivne politike zapošljavanja sa pozitivim iskustvima koja je prepoznala i lokalna samouprava koja
se angažuje  u rešavanju radnog statusa  mladih i školovanih Kladovljana- naglasila je Lidija Načić, direktorka Filijale NSZ Bor.

Priliku da se u zavisnosti od stepena obrazovanja usavršavaju dobili su mladi Kladovljani sa evidencije Ispostave NSZ Kladovo.

– Završio sam turizam u Novom Sadu i ovo je prava prilika da u praksi usavršim znanje stečeno tokom školovanja. Zadovoljan sam što sam dobio tu priliku koju ću maksimalno iskoristiti- poručio je Nenad Čerganović,  turizmolog.

Potpisivanjem ugovora  su raspoređena odobrena sredstva poslodavcima koji su učestvovali u javnom pozivu  opštine Kladovo i Nacionalne službe.

-Osim Stručne  prakse iz budžeta opštine Kladovo u  2019. finansirali smo i program za  zapošljavanja nezaposlenih lica  iz kategorije teže zapošljivih. Kroz te mere aktivne politike zapošljavanja rešili smo status 40 nezaposlenih lica sa evidencije Ispostave NSZ u Kladovu- rekao je Zlatko Kalinović, načelnik Opštinske uprave

U okviru realizacije Lokalnog akcionog plana zapošljavanja  opština Kladovo iz budžeta za 2019. godinu izdvojila je 7,2 miliona dinara.

– Za program Stručna praksa opredelili smo dva miliona dinara jer nam je namera da pomognemo mladim ljudima koji su završili školovanje  i žele da ostanu i rade u rodnom gradu. Na taj način stvaramo im bolje uslove za život pa smo u budžetu za 2020. godinu za program Stručna praksa izdvojili smo tri miliona dinara jer u okviru realizacije te mere aktivne politike zapošljavanja imamo maksimalnu podršku privrednika iz opštine Kladovo sa kojima uspešno sarađujemo -istakao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *