U KASI SUFICIT 131,4 MILIONA DINARA

Na 17.sednici Opštinskog veća jednoglasno je usvojen Nacrt Odluke o završnom računu budžeta opštine Kladovo za 2020. godinu. Kako je rečeno u prethodnoj godini ostvareni tekući prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iznosili su  795.989.000 dinara  i realizovani su sa 80,36 odsto od plana koji je bio 922,3  miliona dinara.

S obzirom da su u 2020 godini tekući rashodi i izdaci bili 664.559.000 dinara odnosno 72 odsto od plana  razlika između ukupnih primanja i izdataka je suficit od  131.430.000 dinara.

-Pozitivno mišljenje na završni račun budžeta opštine Kladovo za 2020. godinu dala je nadležna eksterna revizija – istakla je Andrijana Antić, rukovodilac budžeta opštine Kladovo i dodala da je važno naglasiti da su opšti prihodi i primanja iz budžeta u prošloj godini realizovani sa 92,38 odsto.

Podršku većnika dobio je i predlog Odluke o izmeni plana javne nabavke čija će realizacija doprineti završetku radova u ovoj godini  na izgradnji sistema za vodosnabdevanje  meštana u naselju Podvrška. Većnici su dali saglasnost na  dopunu Odluke o dodeli isključivog prava JP“Komunalac“ za obavljanje poslova koji se odnose na regulaciju vodotokva drugog reda. Reč je o uslugama na koje se ne primenjuje zakon o javnim nabavkama.

Zeleno svetlo dobio je i predlog Odluke Komisije za sprovođenje postupka za za dodelu sredstava  iz budžeta  opštine Kladovo udruženjima  građana. Za finansiranje aktivnosti 23 udruženja u ovoj godini opredeljeno je 3,7 od ukupno 4,2 miliona dinara. Kako se čulo, finansijsku podršku dobili su projekti od javnog interesa u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, zaštite životne sredine, socijalne i dečije zaštite koji se sprovode na teritoriji opštine Kladovo. Jednoglasno su usvojeni Izveštaji o radu u 2020. godini Opštinskog veća i predsednika opštine Kladovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *