U KLADOVU SPROVEDENO ZAPRAŠIVANJE KOMARACA

Na području opštine Kladovo zaposleni u Zavodu za dezinsekciju,dezinfekciju i deritizaciju VISAN iz Zemuna sproveli  su akciju tretiranja odraslih formi  komaraca. Visoke temperature vazduha i padavine u minulom  periodu uticale su na to da je na teritoriji opštine Kladovo ovih dana primetan veći broj komaraca koji zadaju dosta muke građanima i turistima , pogotovo u večernjim časovima.

– Sistematsko zaprašivanje obavljeno je na površini od 1000 hektara, uređajima  sa vozila sa zemlje, pa se u gradu  dejstvovalo u svim ulicama,u zoni Rita,u prioblju Dunavskog keja i na zelenim površinama  preparatom AQUA KOTRIN 25 koji je izuzetno efikasan kao insetikcidin i  nije toksičan za ljude – rekla je Jasna Pavlović, komercijalni direktor Zavoda za DDD Visan Zemun.
Na području opštine Kladovo osim u gradu akcija zaprašivanja odraslih formi komaraca sprovedena je i  u mesnim zajednicama navodi Zvezdan Stefanović, opštinski inspektor za zaštitu životne sredine i dodaje da je akcija zaprašivanja odraslih formi komaraca sprovedena i u svim mesnim zajednicama od Tekije do Brze Palanke i od Milutinovca do Kostola, zatim u zoni naselja Podvrška, Manastirica i Velika Kamenica.
Tretmani protiv  komaraca zahtevaju određene vremenske uslove, bez padavina i vetra. S obzirom da su u Kladovu ti parametri bili ispunjeni, to bi trebalo da ima željene efekte nakon akcije koja bi morala da oslobodi građane i turiste   od najezde rojeva komaraca,ističu nadležni iz Zavoda VISAN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *