U TOKU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE NA BORSKOM JEZERU

Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora sa saradnicima obišao je radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini od 350 metara na Borskom jezeru. Zbog čestog pucanja vodovodne mreže, više od 100 domaćinstava u vikend naselju su ostajali bez pijaće vode, i radovi su odmah krenuli kako bi  taj problem u što kraćem roku bio saniran.

-Radi se rekonstrukcija vodovodne mreže koja je prethodnih godina pravila problem zbog dotrajalosti cevi. Raste i broj priklljučaka na vodovodnu mrežu i kako se naselje razvijalo nije se vodilo računa o tome da je neophodno obezbediti dovoljno kapaciteta za te nove priključke. Uz zahetv naših sugrađana i u dogovoru sa borskim Vodovodom radi se trasa u dužini od 350 metara zamene vodovodnih cevi, gde se više neće javljati ovakvi problemi, a stvara se i nova mogućnost za dodatna priključenja na vodovodnu mrežu. Ovaj deo puta gde su radovi u toku biće asfaltiran  i u narednom periodu nastavićemo radove na komunalnoj infrastrukturi svuda gde je to neophodno. Sve poslove koje smo započeli završavamo, dovoljno je sredstava u budžetu za uređenje puteva, kanalizacije, razvoj vodovodne infrastrukture u gradu i u selima-kazao je Milikić.

Za ove radove iz gradskog bužeta je izdvojeno 600 hiljada dinara.

-Radimo  i projektovanje kanalizacije po selima, krenuli smo sa Zlotom i nastavljamo u Šarbanovcu, Brestovcu, Metovnici, Donjoj Beloj Reci i Oštrelju. Ove godine je u planu da se urade projekti kako bi radovi krenuli naredne godine-rekao je Goran Pavić, direktor JKP “Vodovod”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *