UJEDINJENA OPOZICIJA U BORU UPOZORAVA NA LOŠE STANJE U JAVNOM SEKTORU

Ujedinjena opozicija u Boru saopštila je na jučerašnjoj konferenciji za medije da godinama upozoravaju na loše stanje u javnom sektoru. U saopštenju se, između ostalog navodi da se samo ove godine više od 300 domaćinstava isključilo sa sitema toplovoda kao i da povećanje cene grejanja od 17 odsto od pre godinu dana nije dalo željene rezultate. U nastavku vam prenosimo  izvod sa konferencije za novinare ujedinjene opozicije u Boru u celosti.

„Godinama upozoravamo na loše stanje u javnom sektoru.

Gašenje Apoteke Bor nije uključilo alarm u redovima vladajuće strukture koja već deset godina, uz neke izuzetke, vodi Bor. Više puta smo apelovali i upozoravali na loše stanje u pojedinim preduzećima i ustanovama. Tražili smo da se najozbiljnije sagledaju gubici i loše poslovanje i preduzmu mere. To što će milijarde dinara duga, indirektno, vraćati građani Bora kao da nikoga iz lokalne vlasti ne dotiče.

Zaključak gradskog veća grada Bora da je J.K.P. „Toplana“ za poslednjih 18 meseci napravila gubitak od preko 300 miliona dokaz je istinitosti naših tvrdnji. Samo u prvih šest meseci minus je 155 miliona dinara. Kumulirani gubitak iz ranijih godina iznosi MILIJARDU i šest stotina pedeset šest miliona, kratkoročne obaveze 2,57 MILIJARDI dinara a gubitak iznad visine kapitala 788 miliona dinara.

Svakog odgovornog čoveka ovo treba da plaši. Zato tražimo odgovornost za ovu katastrofu.
Odgovornost leži na gradskoj vlasti! Obećanja vladajuće vrhuške i gradonačelnika Milikića da će solarna, gasna ili toplana na sečku rešiti problem nije ništa do bežanje od odgovornosti. Odgovorni su oni koji dozvoljavaju da se ugalj sumnjivog kvaliteta nabavlja preko tašna-mašna firme. Partijski! Nametanje takvog načina poslovanja ne oslobađa odgovornosti lokalnu vlast.

Godinama su obećavali bolje i pozitivno poslovanje. Istina je da se preko 300 domaćinstava samo ove godine isključilo sa sistema toplovoda i da povećanje cene grejanja od 17 % doneto na Skupštini grada Bora pre godinu dana nije dalo željene rezultate. Naprotiv! Vlast je ta koja je tražila povećanje i odgovorna zbog ovog stanja. Odbornici koji neodgovorno glasaju i time „pokrivaju“ izvršnu vlast moraju se pogledati u ogledalo.

Svaka domaćinska vlast treba da se nad ovim apelom i upozorenjem dobro zamisli.

Sama pomisao da, ne daj Bože, Toplana može doživeti sudbinu Apoteke Bor izaziva veliku zebnju. Kako zbog celokupnog javnog sektora i zaposlenih radnika, tako i zbog opasnosti po buduće grejne sezone.

Ova vlast mora doći pred sud naroda. Na prvim slobodnim izborima!“

UJEDINJENA OPOZICIJA -UJEDINJENI ZA BOR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *