URUČENI KLJUČEVI OD 15 STANOVA IZBEGLICAMA U BORU

U Boru su 16. novembra 2021. svečano uručeni ključevi od 15 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Bora, sagrađeni u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP), navodi se u saopštenju Komesarijata za izbeglice Republike Srbije.

-Finansijska sredstva za izgradnju ovih 15 stanova obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, a delom iz budžeta Grada Bora. RSP fond donirao je 390,090 evra. Izvođač radova je Kej doo Valjevo – kaže se u saopštenju..

Događaju su prisustvovali Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Aleksandar Milikić, Gradonačelnik Bora, Nikola Bertolini, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji, Stefani Krauze, predstavnica UNHCR-a u Srbiji, Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd, kao i predstavnici drugih državnih i međunarodnih institucija i organizacija i korisnici.

-Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke-dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *