USVOJEN DRUGI REBALANS BUDŽETA OPŠTINE KLADOVO

Na  sednici Skupštine  usvojen je  predlog Odluke o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2021. godinu, Budžetski prihodi uvećani za 65 miliona dinara tako da prihodna strana opštinske kase za ovu godinu iznosi 951.105.259 dinara.

-Za rebalans budžeta postoje dva osnova : prvi su preneta sredstva iz prethodnih godina u iznosu od 64,3 miliona dinara, dok je 700.000 dinara transfer resornog ministarstva za realizaciju programa „Kazan kult 2021“- navela je Andrijana Antić rukovodilac odeljenja za budžet i finansije opštine Kladovo.

Prihodi u budžetu opštine Kladovo za ovu godinu usaglašeni su sa rashodima jer će se dodatna finansijska sredstva trošiti namenski. Predlog odluke o drugom ovogodišnjem rebalans budžeta dobio je jednoglasnu podršku 22 odbornika koliko ih je učestvovalo u skupštinskom zasedanju.

-Ako bi danas neko glasao protiv rebalansa budžeta glasao bi protiv poboljšanja vodosnabdevanja meštana Manastirice -izjavio je Radovan Arežina, šef odborničke grupe SPS i narodni poslanik.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo je naglasio da se uskoro završavaju radovi na novom vodovodu u naselju Podvrška i najavio nove investicije u tom sektoru..

-Što se vodovoda tiče Manastirica jeste prioritet -istakao je Nikolić.

 U nastavku sednice  odbornička većina usvojila  je predlog Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja opštine Kladovo za period od 2021. do 2026. godine, kao i predlog Oduke o uslovima obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika koja se odnosi na javni linijski prevoz, brodom, skelom i čamcem za privredne svrhe na teritoriji opštine Kladovo. Tokom glasanja za te tačke sa dnevnog reda odbornici SPS su bili uzdržani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *