ZA DAN RUDARA U BORU KONCERTI, IZLOŽBE, CRVENA ZVEZDA,VATROMET

Bogatim programom, nizom izložbi i manifestacija u Boru će i ove godine biti obeležen 6.avgust, Dan rudara, saopštila je press služba grada Bora. Obeležavanje ovog značajnog datuma za sve rudare, zaposlene u rudarskim kompanijama u gradu, sve građane i sam grad proteći će celodnevnim programima u organizaciji
kompanije Ziđin i Grada Bora.

-Program počinje tradicionalnom rudarskom budilicom koja će ulicama grada najaviti ovaj važan rudarski praznik. Gradske ustanove kulture i turizma pripremile su toga dana tematski izložbeni program koji će biti upriličen od 8 do 20 sati na platou Doma kulture. Građani Bora i turisti moći će da se upoznaju sa istorijom razvoja grada kroz izložbu fotografija na otvorenom Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor pod nazivom „Planirana starost centra“. Turistička organizacija Bor će na Bazaru povodom Dana rudara predstaviti turističku ponudu grada na izložbi suvenira, rukotvorina, proizvoda starih i tradicionalnih zanata koja će biti promotivno-prodajnog karaktera. Svoja vrata Boranima i turistima toga dana otvoriće i Muzej rudarstva i metalurgije Bor izložbom „Početak i trajanje- 120 godina rudarstva u Boru“ koju će predvoditi stručni vodiči. Tačno u podne u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru kompanija Ziđin organizovaće prijem za zvanice povodom Dana rudara i tradicionalnu dodelu Šistekovih nagrada najistaknutijim zaposlenima u ovoj kompaniji za doprinos razvoju kompanije.
Na inicijativu FK Bor 1919, Borani će toga dana imati prilike da uživaju i u fudbalskom nadmetanju između ovog kluba i šampiona Srbije u fudbalu FK Crvena zvezda. Prijateljska utakmica će se odigrati od 17 časova na gradskom stadionu FK Bor 1919. Muzički deo programa počinje već u 16 časova na Borskom jezeru nastupom di-džeja, dok je tradicionalni večernji koncert zakazan u 20 časova na kome će nastupiti „Zvezde Granda“ Aleksandra Prijović i Stefan Petrušić. Koncert će, kao što su Borani i navikli, biti upotpunjen tradicionalnim polučasovnim vatrometom u 22 časa-navodi se u saopštenju.

Biće organizovan i besplatan autobuski prevoz na liniji Bor-Borsko jezero od 16.00 – 03.00 (polasci na svakih pola sata).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *