ZA EKONOMIČNIJE  GREJANJE 20 MILIONA DINARA

KLADOVO-Zaposleni u  preduzeća “Konvar ” iz Beograda užurbano rade na rekonstrukcije stare grane magistralnog  toplovoda na dve lokacije u Kladovu. Sanacija sadrži zamenu starih i  montažu 450 metara novih predizolovanih  cevi primarne mreže prečnika 250  milimetara.

Reč je o realizacija prve faze projekta “Proširenje sistema daljinskog grejanja prema naselju  Pemci”  i prema Novom naselju. Stari vrelovod bio  je u funkciji više od četiri  decenije, zub vremena je učinio svoje tako da će nova investicija doprineti kvalitetnijem grejanju  u tom delu grada.

– Mi smo se opredelili da uradimo rekonstrukciju vrelovoda jer je ta linija zbog starosti  predstavljala potencijalnu opasnost  kada je reč o  havarijskim isključenjima.Taj problem uspešno rešavamo, a posebno je važno da će kvalitetnije grejanje osim stanara tog dela grada imati i ZC ” Kladovo”.To je bio povod za realizaciju investicije vredne 20 miliona dinara-kazao je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo nakon obilaska radova.

Da bi u vreme opšte besparice investicija bila što ekonomičnija, grube zemljane   radova izvode  zaposleni u  JP “Jedinstvu ” uz upotrebu sopstvene mehanizacije, podseća vršilac dužnosti direktora Branko Majkanović.

– To je ono što mi možemo i uspevamo jer posedujemo multifunkcionalnu mašinu koju koristimo kada je reč o kopanju kanala za trasutoplovoda.To će pojeftiniti radove od kojih očekujemo da najviše koristi imaju stanari u zgradama za kolektivno stanovanje jer će imati kvalitetnije grejanje-naglasio je Majkanović.

Rekonstrukcija dva kraka  toplovoda uklapa se u  ovogodišnji plan obnove sistema daljinskog grejanja u Kladovu. Kako se planira radovi na sanaciji toplovodnre mreže potrajaće do kraja avgusta.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *