“ŽENE SLIKARI 2020”

Ovogodišnja, 18. međunarodna izložba „Žene slikari“, u organizaciji  Centra  za kulturu Majdanpek , okupila je 102 umetnice iz zemlje i inostranstva, sa ukupno 167 radova, u pet likovnih tehnika. Zbog epidemije korona virusa, svečano otvaranje, planirano za 20. april,  pomereno je za 27. jun, kada će biti uručene nagrade autorkama najuspelijih radova.

-Selekciona komisija, odnosno stručni žiri odlučio je da ovogodišnja Grand Prix nagrada izložbe pripadne Ivani Flegar, iz Beograda, koja je i prošle godine učestvovala na izložbi “Žene slikari”. Nagradu je dobila za rad pod nazivom „Puzzle me“u kategoriji grafika- objavio je  Dragan Klčesko, organizator programa u Centru za kulturu Majdanpek.

U svim takmičarskim kategorijama izložbe , dodeljuje se po jedna Prva nagrada. Za slikarstvo nagrađena je Lila Bunjik Eros iz Novog Sada, za crtež Jadranka Dimitrijević iz Sremske Mitrovice, za grafiku Gabrijela Bulatović iz Beograda,  skulpturu Radmila Ćurčin Jeremić iz Beograda i u kategoriji digital art Branislava Zorić iz Šapca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *