ZIĐIN GRADI ČETIRI VENTILACIONA OKNA ZA „JAMU“

Kompanija Serbia Zijin Copper izgradiće četiri ventilaciona okna za potrebe rada rudnika „Jama“ kako bi se postigla bolja cirkulacija vazduha za zaposlene. Visoki toranj koji je podignut iznad Opšte bolnice u Boru, montažnog je karaktera i predstavlja postolje za opremu, kažu u kompaniji Serbia Zijin Copper za “Timočke”.

– Toranj jepostavljen na zemljištu u vlasništvu naše zajedničke kompanije u sklopu pripremnih aktivnosti za izgradnju ventilacionog okna, a koristiće se i kao zaštita prilikom izgradnje okna, koja će otpočeti kada se ispune određeni preduslovi. Ventilaciona okna su uobičajen i neophodan sastavni deo rudarskih instalacija i prisutna su u svim podzemnim rudnicima na svetu, i ista će imati ulogu da obezbede bolje radno okruženje i dobar kvalitet vazduha zaposlenima na podzemnim rudarskim aktivnostima u rudniku ”Jama”-navode u kompanijai Serbia Zijin Copper.

U kompaniji navode sa se sve aktivnosti sprovode strogo u skladu sa Sporazumom o strateškom partnerstvu zaključenim sa Republikom Srbijom i strogo poštujući zakone Republike Srbije.

-Ekologija i zdravlje građana su nam posebno važni, tako da smo uložili i ulažemo ogromne napore da otklonimo probleme koji su nastajali decenijama pre preuzimanja RTB Bor, a svi razvojni projekti su pre svega usklađeni sa najoštrijim standardima Republike Srbije i Evropske Unije. Uveravamo vas da smo veoma odlučni u nameri da izgradimo moderna rudarska postrojenja u kojima će biti primenjena savremena tehnika i tehnologija, sa posebnim osvrtom na bezbednost i zdravlje ljudi i zaštitu životne sredine.-navode u ovoj kompaniji.

Iz kompanije su istakli da su od početka 2019. godine, pa do kraja 2020. godine uložili približno 650 miliona američkih dolara, od čega je gotovo 75 miliona dolara uloženo u ekologiju i bezbednost na radu., dok ove I naredne godine planiraju d aulože dodatnih 20 miliona dolara u ova područja rada.

Broj povreda na radu u 2019. godini smanjen je za 55% u odnosu na 2018. godinu, dok jr u 2020. godini manji za 79% u odnosu na 2019. godinu, a očekuje se da će u 2021. godini broj povreda na radu bude dodatno smanjen za daljih 30%.

– Posebno smo srećni zbog činjenice da smo u protekle dve godine povećali ukupan broj zaposlenih za oko 9% i da je prosečan mesečni neto prihod naših zaposlenih uvećan za čak 34,33% i da sada prosečna neto plata u našoj zajedničkoj kompaniji iznosi više od 91.600 dinara-kažu u Serbia Zijin Copper.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *